CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Долар-Јапонски јен Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 01/12/2020

Фундаментални анализи

01 декември, 2020

Валутниот пар УСД / ЈПУ се зголеми на повисоко ниво утрово, тргувајќи се на ниво од 104.39. Валутниот пар се искачи во понеделникот во нерамномерно тргување. Јенот загуби во однос на Доларот кој се стекна со сила доцна попладнето. Јапонското индустриско производство за октомври се зголеми за 3,8%, месец-за-месец. Продажбата на мало во Јапонија за октомври се зголеми за 6,4%. Во Соединетите американски држави, во очекување на продажбата на домовите за октомври, се намали за 1,1%, месец-за-месец Чикаго ПМИ за ноември влезе во 58,2.

Техничка анализа

Долар-Јапонски јен Анализи Техничка анализа 01/12/2020
Time Frame: 1 hour

USDJPY Табела на подршка и отпор - 01/12/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 104.640 Daily R2
Линија на отпор 1 104.514 Daily R1
Линија на подршка 1 104.180 Daily S1
Подршка 2 104.054 Daily S2

USDJPY Табела на индикатори - 01/12/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Продај
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

USDJPY Индикатор / Табела - 01/12/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - ПродајМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Продај ПродајПродај
RSI (14) Купи НеутралноПродај
SMA 20 Купи ПродајПродај

USDJPY 01/12/2020 - Референтна цена : 104.347

Купи
Simple Moving AverageКупи (2)Продај (1)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (2)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Јапонски јен Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега