CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Dollar - Turkish Lira Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 29/10/2020

Фундаментални анализи

29 October, 2020

Парот USD / TRY се тргуваше нагорно утрово до 8,3085 часот, откако вчера погоди уште една нова историја на сите времиња. Централната банка на Република Турција ги објави записниците од нивниот последен состанок за монетарна политика. Забелешка, тој ја зголеми целта на инфлацијата во Турција над 3 процентни поени на 12,1%. Се чини дека CBRT сега прифаќа послаба Лира. Извонредно Индексот на економска доверба на Турција за октомври отпечатен на 92,80, наспроти 88,50 во септември.

Техничка анализа

Dollar - Turkish Lira Анализи Техничка анализа 29/10/2020
Time Frame: 1 hour

USDTRY Табела на подршка и отпор - 29/10/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 8.37058 Daily R2
Линија на отпор 1 8.33232 Daily R1
Линија на подршка 1 8.23028 Daily S1
Подршка 2 8.19202 Daily S2

USDTRY Табела на индикатори - 29/10/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

USDTRY Индикатор / Табела - 29/10/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Купи КупиКупи
SMA 20 Купи КупиКупи

USDTRY 29/10/2020 - Референтна цена : 8.28130

Купи
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (3)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Турска лира Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега