CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Dollar - Turkish Lira Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 01/12/2020

Фундаментални анализи

01 декември, 2020

Парот USD / TRY падна утрово на 7,8116. Парот падна во понеделникот, но потоа поврати барем половина ако падне доцна во денот. БДП на Турција за третиот квартал се зголеми за 6,7%. Во Соединетите држави, во очекување на продажбата на домови за октомври, се намали за 1,1%, месец-над-месец . Тоа беше многу полошо отколку што се очекуваше. Чикаго ПМИ за ноември исто така ја пропушти својата проценка за 58,2.

Техничка анализа

Dollar - Turkish Lira Анализи Техничка анализа 01/12/2020
Time Frame: 1 hour

USDTRY Табела на подршка и отпор - 01/12/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 7.90990 Daily R2
Линија на отпор 1 7.87056 Daily R1
Линија на подршка 1 7.76564 Daily S1
Подршка 2 7.72630 Daily S2

USDTRY Табела на индикатори - 01/12/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Неутрално
SMA 100 Неутрално
MACD( 12;26;9) Продај
RSI (14) Неутрално
Stochastic ( 9;6;3) Купи

USDTRY Индикатор / Табела - 01/12/2020

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - ПродајМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Продај ПродајКупи
RSI (14) Неутрално НеутралноКупи
SMA 20 Продај НеутралноКупи

USDTRY 01/12/2020 - Референтна цена : 7.81810

Продај
Simple Moving AverageКупи (0)Продај (1)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (1)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Турска лира Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега