CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 77% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 76% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

Злато Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 19/07/2024

Фундаментални анализи

19 јули, 2024
Цените на златото се тргуваат на денешната азиска сесија над 2420 нивоа.
Цените на златото паднаа во петокот, но беа на пат за четврта неделна добивка бидејќи очекувањата дека Федералните резерви ќе ги намалат каматните стапки во септември ја оттргнаа жалбата на златото. Под притисок на благородниот метал, американскиот долар се искачи во петокот, а референтните приноси на 10-годишните трезори исто така се покачија.

Техничка анализа

Злато Анализи Техничка анализа 19/07/2024
Time Frame: 1 hour

GOLD Табела на подршка и отпор - 19/07/2024

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 2448.50 Daily R2
Линија на отпор 1 2437.57 Daily R1
Линија на подршка 1 2408.43 Daily S1
Подршка 2 2397.50 Daily S2

GOLD Табела на индикатори - 19/07/2024

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Продај
Stochastic ( 9;6;3) Продај

GOLD Индикатор / Табела - 19/07/2024

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Продај КупиКупи
SMA 20 Продај КупиКупи

GOLD 19/07/2024 - Референтна цена : 2424.06

Продај
Simple Moving AverageКупи (2)Продај (1)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (1)Продај (2)
Споделете преку вашата мрежа
GOLD Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега