CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Злато Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 01/12/2020

Фундаментални анализи

01 декември, 2020

Цената на златото се поврати од петмесечниот пад во вторникот, бидејќи грижите за зголемените случаи на КОВИД-19 го неутрализираа оптимизмот околу развојот на вакцините и ги намалија инвеститорите кон благородниот метал. Златото во понеделникот го забележа најлошиот месечен пад во последните четири години. Некои Американци би можеле да започнат да примаат вакцини за коронавирусот пред Божиќ, изјави во понеделникот висок владин претставник, помагајќи да се зголемат азиските акции највисоки по рекордниот месец. Како резултат на намалувањето на економската перспектива, случаите со КОВИД-19 надминаа 1,1 милиони во Соединетите држави минатата недела, со тоа што Калифорнија тежеше свежи рабници, како што се нарачки за дома, фокусот на инвеститорите сега се насочува кон сведочењето на претседателот на Федералните резерви Џероми Пауел пред банкарството во Сенатот. Комитет подоцна во текот на денот, кој ќе понуди индиции за насоката на монетарната политика. Цената на златото повторно падна и се задржа на нивото од 1775 долари поголемиот дел од понеделникот. Инвеститорите и трговците чекаат добра причина да купат на овие нивоа, како повеќе фискални или парични стимуланси или неуспех на една од вакцините што чекаат да бидат одобрени.

Техничка анализа

Злато Анализи Техничка анализа 01/12/2020
Time Frame: 1 hour

GOLD Табела на подршка и отпор - 01/12/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1803.45 Daily R2
Линија на отпор 1 1795.82 Daily R1
Линија на подршка 1 1776.50 Daily S1
Подршка 2 1767.87 Daily S2

GOLD Табела на индикатори - 01/12/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Продај
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Продај
RSI (14) Продај
Stochastic ( 9;6;3) Купи

GOLD Индикатор / Табела - 01/12/2020

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - ПродајМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Продај ПродајКупи
RSI (14) Продај ПродајНеутрално
SMA 20 Продај ПродајПродај

GOLD 01/12/2020 - Референтна цена : 1785.66

Продај
Simple Moving AverageКупи (0)Продај (3)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (1)Продај (2)
Споделете преку вашата мрежа
GOLD Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега