CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Евро-Долар Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 01/12/2020

Фундаментални анализи

01 декември, 2020

Еврото се собра во вторникот, иако се повлече од највисокиот дел до пладне. Сега се тргува на 1.19660. Податоците надвор од Германија беа подобри од предвидуваните. Германскиот производствен PMI беше 57,8. Германската невработеност за ноември падна за 39.000, а стапката на невработеност падна на 6,1%. Француското производство на ПМИ за ноември ја победи својата проценка на 49,6. CPI во еврозоната за ноември падна за 0,3%, од година во година. Консензусната прогноза беше пад од 0,2%. Соединетите држави ќе го објават производствениот PMI за ноември подоцна денес.

Техничка анализа

Евро-Долар Анализи Техничка анализа 01/12/2020
Time Frame: 1 hour

EURUSD Табела на подршка и отпор - 01/12/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1.2006 Daily R2
Линија на отпор 1 1.1988 Daily R1
Линија на подршка 1 1.1941 Daily S1
Подршка 2 1.1923 Daily S2

EURUSD Табела на индикатори - 01/12/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Неутрално
Stochastic ( 9;6;3) Купи

EURUSD Индикатор / Табела - 01/12/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Неутрално КупиКупи
SMA 20 Купи КупиКупи

EURUSD 01/12/2020 - Референтна цена : 1.1965

Купи
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (2)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Евро - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега