CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Фунта-Долар Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 01/12/2020

Фундаментални анализи

01 декември, 2020

Цената на британската фунта одеше нагоре и надолу во вторникот, додека се вртеа гласините за трговски разговори меѓу Велика Британија и ЕУ. Договор, зделка, ништо официјално. Фунтата сега е 1,33508. Во Велика Британија, Националниот HPI за ноември се зголеми за 6,5%, на годишно и 0,9%, месечно. Двете бројки ги надминуваат очекувањата од 5,5% и 0,3%, соодветно. Производствениот PMI на Велика Британија за ноември отпечатен на 55,6, нешто над очекувањата на аналитичарите за 55,2. САД попладнево ќе ги објават производствените PMI за ноември и градежните трошоци за октомври.

Техничка анализа

Фунта-Долар Анализи Техничка анализа 01/12/2020
Time Frame: 1 hour

GBPUSD Табела на подршка и отпор - 01/12/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1.3402 Daily R2
Линија на отпор 1 1.3377 Daily R1
Линија на подршка 1 1.3309 Daily S1
Подршка 2 1.3283 Daily S2

GBPUSD Табела на индикатори - 01/12/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Продај
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Продај

GBPUSD Индикатор / Табела - 01/12/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Купи КупиНеутрално
SMA 20 Продај КупиКупи

GBPUSD 01/12/2020 - Референтна цена : 1.3324

Купи
Simple Moving AverageКупи (1)Продај (2)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (2)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
Фунта - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега