CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 76% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Нафта Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 18/09/2020

Фундаментални анализи

18 September, 2020

Цените на нафтата се зголемија четврти ден по ред во петокот, ставајќи ја суровата нафта за неделна добивка од околу 10%, откако Саудиска Арабија ги притисна сојузниците да се држат до квотите за производство, а банките, вклучувајќи го и Голдман Сакс, предвидоа дефицит на снабдување. Двата договори се поставени за најсилни неделни придобивки од почетокот на јуни откако ураганот Сали го намали производството на САД и ОПЕК и неговите сојузници изготвија чекори за решавање на слабоста на пазарот. Голдман Сакс предвиде дека пазарот ќе биде во дефицит од 3 милиони барели дневно (БПД) до четвртиот квартал и ја повтори својата цел Брент да достигне 49 американски долари до крајот на годината и 65 УСД до третиот квартал на 2021 година. Во меѓувреме, тропска депресија во западниот дел на Мексиканскиот Залив може да стане ураган во следните неколку дена, потенцијално заканувајќи им на повеќе нафтени постројки во САД.

Техничка анализа

Нафта Анализи Техничка анализа 18/09/2020
Time Frame: 1 hour

CRUDEOIL Табела на подршка и отпор - 18/09/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 42.272 Daily R2
Линија на отпор 1 41.903 Daily R1
Линија на подршка 1 40.917 Daily S1
Подршка 2 40.548 Daily S2

CRUDEOIL Табела на индикатори - 18/09/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

CRUDEOIL Индикатор / Табела - 18/09/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи ПродајКупи
RSI (14) Купи КупиКупи
SMA 20 Купи КупиКупи

CRUDEOIL 18/09/2020 - Референтна цена : 41.410

Купи
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (3)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Crude OIL Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега