CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 76% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Долар-Јапонски јен Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 14/08/2020

Фундаментални анализи

14 August, 2020

Парот УСД / ЈПЈ се тргуваше пониско во петокот допирајќи 106,65. Индексот за активност на терциерна активност на Јапонија беше соопштено дека е за 7,9%, повеќе од еден месец. Ова беше големо подобрување во однос на падот на претходниот месец од 2,9%. Индексот ја мери вкупната вредност на услугите купени од деловните субјекти и се смета за водечки индикатор за економско здравје.

Техничка анализа

Долар-Јапонски јен Анализи Техничка анализа 14/08/2020
Time Frame: 1 hour

USDJPY Табела на подршка и отпор - 14/08/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 107.06 Daily R2
Линија на отпор 1 106.89 Daily R1
Линија на подршка 1 106.43 Daily S1
Подршка 2 106.26 Daily S2

USDJPY Табела на индикатори - 14/08/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Неутрално
Stochastic ( 9;6;3) Продај

USDJPY Индикатор / Табела - 14/08/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - ПродајМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Купи ПродајПродај
RSI (14) Неутрално НеутралноПродај
SMA 20 Продај ПродајПродај

USDJPY 14/08/2020 - Референтна цена : 106.62

Купи
Simple Moving AverageКупи (2)Продај (1)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (1)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Јапонски јен Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега