CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Долар-Јапонски јен Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 01/12/2020

Фундаментални анализи

01 декември, 2020

Парот USD / JPY падна и се опорави во вторникот, бидејќи доларот засега се најде на дното. Во моментов парот е 104.365. Јапонскиот однос на работни места / апликации за октомври се појави во 1,04, нешто подобар од очекуваниот 1,03. Трошоците за капитал на Јапонија паднаа за 10,6%, исто така подобро од предвидувањата. Јапонското производство на PMI за ноември отпечатено на 49.0. Консензусната прогноза беше за 48,3. Соединетите држави ќе ги објават бројките на PMI за ноември подоцна денес.

Техничка анализа

Долар-Јапонски јен Анализи Техничка анализа 01/12/2020
Time Frame: 1 hour

USDJPY Табела на подршка и отпор - 01/12/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 104.67 Daily R2
Линија на отпор 1 104.54 Daily R1
Линија на подршка 1 104.21 Daily S1
Подршка 2 104.08 Daily S2

USDJPY Табела на индикатори - 01/12/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Неутрално
RSI (14) Неутрално
Stochastic ( 9;6;3) Продај

USDJPY Индикатор / Табела - 01/12/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - ПродајМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Неутрално ПродајПродај
RSI (14) Неутрално ПродајПродај
SMA 20 Купи ПродајПродај

USDJPY 01/12/2020 - Референтна цена : 104.37

Купи
Simple Moving AverageКупи (2)Продај (1)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (0)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Јапонски јен Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега