CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Dollar - Turkish Lira Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 01/06/2020

Фундаментални анализи

01 June, 2020

USD/TRY се зголемија во понеделникот, бидејќи Гринбек се спушти надолу, откако турската производна активност се склучи договор во мај поради пандемијата на корона вирус, иако со побавно темпо отколку во април, со излез и нови нарачки повторно да се намалуваат и компаниите да намалат вработување и купување, а анкетата покажа во понеделникот. Индексот на набавки на менаџери (PMI) за производство се искачи на 40,9 минатиот месец од 33,4 во април, според податоците од истражувањето на Истанбулската комора на индустрија и IHS Markit, останувајќи под 50 марка што ја одделува експанзијата од контракциите.

Техничка анализа

Dollar - Turkish Lira Анализи Техничка анализа 01/06/2020
Time Frame: 1 hour

USDTRY Табела на подршка и отпор - 01/06/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 6.84069 Daily R2
Линија на отпор 1 6.82653 Daily R1
Линија на подршка 1 6.79779 Daily S1
Подршка 2 6.78281 Daily S2

USDTRY Табела на индикатори - 01/06/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Продај
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Продај
RSI (14) Продај
Stochastic ( 9;6;3) Купи

USDTRY Индикатор / Табела - 01/06/2020

Индикатор/Временски период Ден - ПродајНедела - ПродајМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Продај ПродајКупи
RSI (14) Продај ПродајКупи
SMA 20 Продај ПродајКупи

USDTRY 01/06/2020 - Референтна цена : 6.81195

Продај
Simple Moving AverageКупи (1)Продај (2)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (1)Продај (2)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Турска лира Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега