CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Dollar - Turkish Lira Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 28/10/2020

Фундаментални анализи

28 October, 2020

Парот USD / TRY се искачи на уште едно рекордно високо ниво во средата на 8.2962 откако вчера погоди нов највисок историјат. Турската лира ослабе на ново рекордно ниско ниво во однос на доларот во средата, откако централната банка ги зголеми прогнозите за инфлацијата за оваа и следната година. Турската централна банка ја зголеми прогнозата за инфлација на 12,1% од 8,9% во средата, велејќи дека очекуваниот тренд на опаѓање во втората половина на годината не се реализира. Лирата неодамна ослабе поради нарушувањата во врските на Анкара со САД, расправијата со Франција, спорот меѓу Турција и Грција за поморските права и конфликтот во Нагорно Карабах.

Техничка анализа

Dollar - Turkish Lira Анализи Техничка анализа 28/10/2020
Time Frame: 1 hour

USDTRY Табела на подршка и отпор - 28/10/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 8.35737 Daily R2
Линија на отпор 1 8.32220 Daily R1
Линија на подршка 1 8.22840 Daily S1
Подршка 2 8.19323 Daily S2

USDTRY Табела на индикатори - 28/10/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

USDTRY Индикатор / Табела - 28/10/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи КупиКупи
RSI (14) Купи КупиКупи
SMA 20 Купи КупиКупи

USDTRY 28/10/2020 - Референтна цена : 8.27530

Купи
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (3)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Турска лира Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега