CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Dollar - Turkish Lira Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 01/12/2020

Фундаментални анализи

01 декември, 2020

Парот USD / TRY се тргуваше повисоко на 7.8438 во вторникот за време на европската сесија, откако владата воведе нови заклучувања за викендот и други мерки за борба против рекордниот скок во случаи на корона вируси и смртни случаи. Валутата беше рамна во понеделникот по три сесии на добивка, откако минатиот месец достигна историско најниско ниво од 8,58.

Техничка анализа

Dollar - Turkish Lira Анализи Техничка анализа 01/12/2020
Time Frame: 1 hour

USDTRY Табела на подршка и отпор - 01/12/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 7.93110 Daily R2
Линија на отпор 1 7.89176 Daily R1
Линија на подршка 1 7.78684 Daily S1
Подршка 2 7.74750 Daily S2

USDTRY Табела на индикатори - 01/12/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Неутрално
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

USDTRY Индикатор / Табела - 01/12/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - ПродајМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Неутрално ПродајКупи
RSI (14) Купи ПродајКупи
SMA 20 Купи КупиКупи

USDTRY 01/12/2020 - Референтна цена : 7.83930

Продај
Simple Moving AverageКупи (3)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (2)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Турска лира Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега