CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 76% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Злато Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 18/09/2020

Фундаментални анализи

18 September, 2020

Цената на златото стекнато во петокот беше поттикнато од послаб долар и долготрајна загриженост во врска со економското закрепнување од штетата нанесена од пандемијата на коронавирусот, што беше нагласено од покачените неделни податоци за побарувања за невработени во САД. Американскиот неделен извештај за невработени побарувања во четвртокот покажа помал, тогаш очекуван пад на новите побарувања, тежејќи го доларот и зајакнувајќи ја привлечноста на златото како алтернатива за инвестирање. Ниските каматни стапки на глобално ниво и широко распространетите стимулативни мерки му помогнаа на златото да добие над 28% досега оваа година, бидејќи тие ги намалуваат можностите за одржување на неплодно злато и ја зајакнуваат неговата привлечност како заштита од ризик од инфлација. Продолжувајќи го трендот, Федералните резерви на САД во средата ветија дека ќе ги задржат каматните стапки долго време близу до нулата.

Техничка анализа

Злато Анализи Техничка анализа 18/09/2020
Time Frame: 1 hour

GOLD Табела на подршка и отпор - 18/09/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1970.68 Daily R2
Линија на отпор 1 1963.74 Daily R1
Линија на подршка 1 1945.22 Daily S1
Подршка 2 1938.28 Daily S2

GOLD Табела на индикатори - 18/09/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Продај
SMA 50 Купи
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Купи
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

GOLD Индикатор / Табела - 18/09/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - КупиМесец - Купи
MACD( 12;26;9) Купи НеутралноКупи
RSI (14) Купи КупиКупи
SMA 20 Продај КупиКупи

GOLD 18/09/2020 - Референтна цена : 1954.48

Купи
Simple Moving AverageКупи (2)Продај (1)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (3)Продај (0)
Споделете преку вашата мрежа
GOLD Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега