CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 78% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Злато Анализи

Вечерни анализи за CFD инструментите 01/12/2020

Фундаментални анализи

01 декември, 2020

Цената на златото се зголеми за 1% во вторникот, скокајќи од петмесечното корито на претходната сесија, на послаб долар и бидејќи зголемувањето на случаите на коронавирусот засени дел од оптимизмот за побрзо економско закрепнување поткрепено со вакцините. Металот во понеделникот го достигна најлошиот месечен пад во последните четири години, паѓајќи на најнискиот од 2 јули, бидејќи инвеститорите се насочија кон поризични средства како што се акциите. Во забелешките објавени во понеделникот, Пауел рече дека САД влегуваат во „предизвикувачки“ неколку месеци, додека потенцијалната вакцина се соочува со предизвици на производство и масовна дистрибуција пред да стане јасно нејзиното економско влијание. Во меѓувреме, САД минатата недела регистрираа 10.000 смртни случаи од коронавирус и над 1,1 милиони нови случаи. Со што златото стана поевтино за инвеститорите што поседуваат други валути, доларот падна, под притисок на очекувањата за поголем економски стимул во САД, со вниманието да се сврти кон сведочењето на Пауел пред банкарскиот комитет на Сенатот подоцна во текот на денот.

Техничка анализа

Злато Анализи Техничка анализа 01/12/2020
Time Frame: 1 hour

GOLD Табела на подршка и отпор - 01/12/2020

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 1822.26 Daily R2
Линија на отпор 1 1814.63 Daily R1
Линија на подршка 1 1794.31 Daily S1
Подршка 2 1786.68 Daily S2

GOLD Табела на индикатори - 01/12/2020

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Продај
SMA 100 Продај
MACD( 12;26;9) Продај
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

GOLD Индикатор / Табела - 01/12/2020

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - ПродајМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Продај ПродајКупи
RSI (14) Купи ПродајПродај
SMA 20 Купи ПродајПродај

GOLD 01/12/2020 - Референтна цена : 1804.47

Купи
Simple Moving AverageКупи (1)Продај (2)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (2)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
GOLD Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега