CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 80% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 83% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.

Неделни анализи

Неделен преглед на пазарот на цените на CFD договорите - 25/07/2022 - 29/07/2022

Неделен преглед на пазарот на цените на CFD договорите 27/07/2022

27 јули, 2022
Неделни анализи 27/07/2022 Економски календар

Еврото малку се промени во однос на доларот откако ЕЦБ одлучи да ја зголеми својата каматна стапка за 50 базни поени за првпат во последните 11 години. Енергетската криза што претстои го предизвика падот на еврото во вторникот.

Британската фунта минатата недела се зголеми поради резултатите на PMI на Велика Британија коишто беа подобри од очекуваните, што ги потврди очекувањата на пазарот за зголемување на каматите од 50 базни поени од страна на Банката на Англија во август. Сепак, политичкиот ќор-сокак не е при крај во Велика Британија. Двајца конзервативни кандидати, Лиз Трус и Риши Сунак, се борат да го заменат премиерот Борис Џонсон, кој наскоро ќе ја напушти функцијата. Покрај тоа, контроверзниот нацрт-закон за протоколот за Северна Ирска може да предизвика трговски конфликт со Европската унија.

Јапонскиот јен зајакна откако Банката на Јапонија ја потврди дека нејзината политика на обезбедување на огромна ликвидност на финансискиот систем е „вообичаена“.

Цената на златото благо закрепна откако падна под нивото од 1710 долари. Инвеститорите повторно ги проценија шансите за зголемување на каматните стапки за 75 наместо 100 базни поени и, исто така, намалување на каматните стапки во 2023 година. Ова му помогна на препродаденото злато да најде поддршка.

Сите главни американски берзански индекси беа малку променети, консолидирајќи ја еднодневната добивка од минатата недела. Сезоната на финансиски извештаи за вториот квартал е во полн ек, а Tesla објави одлични резултати за вториот квартал. Apple и Amazon се очекува да ги соопштат своите квартални резултати во четврток.

Цената на нафта беше малку волатилна и малку се промени минатата недела. Расположението на трговците со нафта се ниша помеѓу загриженоста за нестабилноста на страната на понудата и очекувањата за послаба побарувачка на гориво под притисокот на понегативната глобална економија. Русија во понеделникот го заостри притисокот врз Европа, обезбедувајќи поддршка и за цената на суровата нафта. Некои сметаат дека повисоката цена на гасот, предизвикана од намалување испорака на гасот од Русија, може да доведе до дополнително префрлање од гас на сурова нафта.

Споделете преку вашата мрежа
Подготвени за тргување?Започнете сега