CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 83% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.

Неделни анализи

Неделен преглед на пазарот на цените на CFD договорите - 19/09/2022 - 23/09/2022

Неделен преглед на пазарот на цените на CFD договорите 21/09/2022

21 септември, 2022
Неделни анализи 21/09/2022 Економски календар

Еврото падна во однос на доларот, бидејќи американскиот CPI покажа дека инфлацијата се зголемила повеќе отколку што се очекуваше, зголемувајќи ја веројатноста за поостро зголемување на каматите стапки од Fed оваа недела.

Британската фунта нагло падна до крајот на неделата и го допре најниско ниво во триесет и седум години во однос на доларот. Фунтата се намали по објавување на податоците за БДП, инфлацијата и малопродажбата кои укажаа на тоа дека е веројатно продолжување на рецесијата.

USD/JPY се движеше на повисоки нивоа во текот на изминатата недела, при што парот се доближи до највисокото ниво во 20 години поради растот на доларот.

Цената на златото минатата недела падна на најниско ниво од април 2020 година, врз основа на очекувањата за поостро зголемување на каматните стапки.

Американските акции се движеа на пониски нивоа, бидејќи расположението на пазарот стана негативно. Во петокот Goldman Sachs ја намали својата прогноза за БДП за американската економија и очекува поагресивен став на ФЕД, што веројатно ќе ја зголеми невработеноста.

Цената на нафтата беше малку повисока минатата недела и покрај разочарувачките податоци за резерви на нафта од EIA. Од друга страна, потенцијалниот ирански нуклеарен договор се чини дека во ќор-сокак, и покрај тековната енергетска криза.

Споделете преку вашата мрежа
Подготвени за тргување?Започнете сега