CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 77% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 76% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.

Неделни анализи

Неделен преглед на пазарот на цените на CFD договорите - 11/09/2023 - 15/09/2023

Неделен преглед на пазарот на цените на CFD договорите 20/09/2023

20 септември, 2023
Неделни анализи 20/09/2023 Економски календар

Евродоларот достигна петмесечно најниско ниво откако ЕЦБ ги зголеми каматните стапки за 25 базични поени на 4,5%.Претседателката Лагард изјави дека понатамошно зголемување на каматните стапки во блиска иднина е малку веројатно.

Валутниот пар на британската фунта продолжи да паѓа откако индексот на цените на производители, податоците поврзани со инфлацијата во САД, беа повисоки од очекуваното.

Парот USD/JPY повторно се зголеми пред одлуката за каматната стапка на Банката на Јапонија оваа недела.Членовите на одборот на централната банка неодамна сугерираа дека ултра полесната политика може да се промени до крајот на годинава.

Цената на златото малку се зголеми откако помина голем дел од неделата во црвено.Скапоцениот метал се движеше повисоко откако претседателот на Северна Кореја, Ким, ја посети Москва за да разговара со претседателот Путин.

Американските акции ја завршија неделата малку пониско.ИПО котирањето на акциите поврзани со АИ, на ARM, на 14-ти септември.Цената на акциите на АРМ се зголеми за 31,5% на првиот ден од тргувањето.

Цената на нафтата се зголеми и достигна рекордно ниво во десет месеци, откако податоците од Кина сугерираа дека економското забавување може да биде привремено и дека побарувачката на нафта може да порасне.Понудата на нафта опаѓа и цената продолжува да расте оваа недела.

Споделете преку вашата мрежа
Подготвени за тргување?Започнете сега