CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 77% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 76% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.

Неделни анализи

Неделен преглед на пазарот на цените на CFD договорите - 03/06/2024 - 07/06/2024

Неделен преглед на пазарот на цените на CFD договорите 12/06/2024

12 јуни, 2024
Неделни анализи 12/06/2024 Економски календар

Евродоларот нагло падна откако Европската централна банка ги намали каматните стапки за прв пат по пет години. Банката ги намали каматните стапки за 0,25% на 4,25% откако објави дека изгледите за инфлацијата се подобрени.

Британската фунта се движеше на пониско ниво, бидејќи доларот се искачи во однос на повеќето ривали на крајот од неделата. Доларот скокна откако податоците за NFP во САД беа повисоки од очекуваните.

USD/JPY се спушти на пониско ниво откако забележа најниско ниво во речиси три недели на почетокот на неделата. Гувернерот на Банката на Јапонија, Уеда, во четвртокот изјави дека банката се движи кон излегување од циклусот на монетарниот стимул.

Цената на златото падна на најниско ниво во повеќе од еден месец во петокот по објавувањето на податоците за NFP. Златото веќе започна да опаѓа по извештаите дека Кина ќе го запре купувањето златни резерви по 18 месеци купување.

Берзанските индекси се искачија со S&P 500 кој се доближи до највисоко ниво на сите времиња во петокот. Производителот на чипови NVIDIA го надмина Apple и стана втората највредна јавна компанија во светот, со над 3 трилиони долари. Поделбата на акциите на NVIDIA се случи во петокот.

Цената на нафтата падна на најниско нив во чериси четири месеца во средината на неделата. Но, загубите на нафтата беа ограничени со веста дека Саудиска Арабија и Русија би можеле да го разгледаат договорот со ОПЕК и потенцијално да го продолжат намалувањето на производството ако пазарот нема да биде рамнотежен.

Споделете преку вашата мрежа
Подготвени за тргување?Започнете сега