CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

ARI

Mundësitë e tregut - 30/06/2021

30 Qershor, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

ARI mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • LËVIZJA E ÇMIMIT TË ARIT: Ari ra me rreth 150 dollarë në qershor dhe testoi nivele afër 1750$ (niveli më i ulët në njëmbëdhjetë muaj). Ari lëvizte rreth 1900$ në fillim të këtij muaji. Duke pasur parasysh kushtet aktuale, ari ofron çmime të favorshme të tregut.
  • NGJARJE (e premtja, 2 korrik: 13:30 GMT+1): Të dhënat e NFP-së për qershor (pritet 690000). Shkala e papunësisë (pritet që të bjerë nga 5,8% në 5,7%). Të dhënat nuk kanë arritur pritjet në prill dhe maj. Një mos arritje në qershor mund të mbështesë ndjeshëm çmimin e arit.
  • NGJARJE: Inflacioni (CPI) për maj është në 5,00%, por ishte pritur 4,7%. Inflacioni në SHBA (CPI) për prill ishte në nivelin më të lartë që nga 2008 (4,2%, ishte pritur 3,6%). Inflacioni vazhdoi të rritet për shkak të paketës stimuluese të ofruar nga Rezerva federale dhe Kongresi i SHBA-së. Rritja e inflacionit zakonisht shkakton rritje të kërkesës për ar, një aset tradicionalisht i konsideruar si një mbrojtes vlere, i cili synon të mbrojë fuqinë e blerjes së pasurive të njerëzve gjatë inflacionit. Të dhënat për inflacion për qershor do të publikohen më 13 korrik në orën 13:30 GMT+1.
  • Stimuli fiskal vazhdoi të rritet dhe të shkaktojë rritje të inflacionit: Presidenti i SHBA-së, Joe Biden, ndoshta do të mbështesë propozim buxhetor për vitin e ardhshëm fiskal (i cili fillon më 1 tetor 2021), që mund të rritë shpenzime në 6 trilionë dollarë. fjalimin e parë të tij në Kongres, presidenti Joe Biden gjithashtu paraqiti një plan të mbështetjes sociale më vlerë 1,8 trilionë dollarë. Kjo shtohet propozimit të projekt-ligjit infrastrukturor me vlerë 2,25 trilionë dollarë. Presidenti i SHBA-së, Joseph Biden nënshkroi ligjin e stimulit fiskal me vlerë prej 1,9 trilionë dollarësh më 11 mars 2021. Në dhjetor 2020, Kongresi i SHBA-së miratoi paket ndihmës në pandemi me vlerë prej 892 miliardë dollarësh.
  • JPMorgan SHËNOI RRJEDHJE TË PARAVE NGA TREGU I KRIPTOVALUTAVE NË TREGUN E ARIT: Banka tha se lojtarët e mëdhenj institucionalë po e ndryshojnë bitcoin-in për ar, sepse tregu i kontratave "fjuçërs" në bitcoin shënonin likuidim të madh që nga tetori i 2020.
  • MENDIMI I ANALISTËVE (GOLDMAN SACHS/ CITIGROUP/ WELLS FARGO / COMMERZ BANK / CREDIT SUISSE / BANKA E AMERIKËS): GOLDMAN SACHS parashikon që çmimi të jetë 2000$. CITIGROUP parashikon që çmimit të jetë në nivelin e 1950. WELLS FARGO mendon që çmimi do të lëvizë mes 2100 dhe 2200 dollarë. COMMERZBANK pret që çmimi i arit të kthejë në 2000$ deri në fund të këtij viti. CREDIT SUISSE parashikon që çmimi të lëvizë mes 1959 - 1966 dollarë, dhe mendon që çmimi mund të rritet më tej, drejt 2075$. BANKA E AMERIKËS e mban objektivin mesatar të çmimit në nivelin 1845$ në vitin 2021.

Ari, 30 qershor 2021
Çmimi aktual: 1750

ARI

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

1910

Rezistencë 2

1860

Rezistencë 1

1810

Mbështetje 1

1695

Mbështetje 2

1675

Mbështetje 3

1660

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

ARI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

16,000.00

11,000.00

6,000.00

-5,500.00

-7,500.00

-9,000.00

Fitimi apo humbja në €**

13,461.33

9,254.66

5,048.00

-4,627.33

-6,310.00

-7,572.00

Fitimi apo humbja në £**

11,582.12

7,962.71

4,343.29

-3,981.35

-5,429.12

-6,514.94

Fitimi apo humbja në C$**

19,856.00

13,651.00

7,446.00

-6,825.50

-9,307.50

-11,169.00

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:23 GMT+1 dhe 30 06 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani