CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Benzinë

Mundësitë e tregut - 21/07/2021

21 Korrik, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Benzinë mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • LËVIZJA E ÇMIMIT: Benzina ka humbur rreth 10,00% të vlerës së saj në tre muaj të kaluar, duke u përpjekur të mbetet mbi nivelin 2,00 këtë javë. Kohët e fundit Benzina lëvizte pak mbi nivelin 2,10.
  • TRAFIKU RRITET NË TË GJITHË BOTËN: Trafiku u kthye në nivelet para fillimit të pandemisë në Amerikën dhe shumicën e Evropës, si udhëtarët janë kthyer në makinat e tyre. Trafiku ishte mbi nivelet tipike për vitin 2019 në SHBA dhe disa pjesë të Evropës. Sensorët e autostradës në Brazil dhe Meksikë treguan se trafiku rrugor me pagesë është në nivelet më të larta se në të njëjtën perudhë të vitit 2019. Në Kinë, kërkesa për benzinën ishte më e lartë se në të njëjtën periudhë të vitit 2019. Shitjet e benzinës dhe dizelit në Indi u rritën në qershor.
  • PROCESI I VAKSINIMIT PËRHAPET ANEMBANË GLOBIT, 3,67 MILIARDË DOZA JANË TASHMË TË DËRGUAR, MESETARJA DITORE ËSHTË 32,8 MILIONË DOZË. Procesi i vaksinimit mban shanset në nivele të larta se gjithnjë e më shumë vende të rihapen gjatë verës, që mund të shkaktojë rritje të udhëtimeve dhe të konsumit të karburantit. Kjo mund t'i mbështesë çmimet. Më 15 qershor, Kalifornia e rihapi plotësisht ekonominë e saj, ndërisa Nju Jorku hoqi kufizimet e mbetura.

Benzinë 21 korrik 2021
Çmimi aktual: 2.1380

BENZINË

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

2.3200

Rezistencë 2

2.2700

Rezistencë 1

2.2200

Mbështetje 1

2.0600

Mbështetje 2

2.0300

Mbështetje 3

2.0000

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

BENZINË

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

18,200.00

13,200.00

8,200.00

-7,800.00

-10,800.00

-13,800.00

Fitimi apo humbja në €**

15,477.11

11,225.16

6,973.20

-6,633.05

-9,184.22

-11,735.39

Fitimi apo humbja në £**

13,379.99

9,704.17

6,028.35

-5,734.28

-7,939.78

-10,145.27

Fitimi apo humbja në C$**

23,109.27

16,760.57

10,411.87

-9,903.97

-13,713.19

-17,522.41

* 1.00 lot është ekuivalent me 100,000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 13:00 GMT dhe 21 07 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
GASOLINE Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani