CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Nafta e papërpunuar

Mundësitë e tregut - 22/06/2021

22 Qershor, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Nafta e papërpunuar mundësia javore e tregut në rritje të bazuar në 1.00 lot* llogari:

  • PROCESI I VAKSINIMIT PËRHAPET ANEMBANË GLOBIT, 2,66 MILIARDË DOZA JANË TASHMË TË DËRGUAR, MESETARJA DITORE ËSHTË 39,2 MILIONË DOZË. Procesi i vaksinimit mban shanset në nivele të larta se gjithnjë e më shumë vende të rihapen gjatë verës, që mund të shkaktojë rritje të udhëtimeve dhe të konsumit të karburantit. Kjo mund t'i mbështesë çmimet.
  • INDIA (Konsumatori dhe importuesi i tretë më i madh i naftës në botë): Shitjet e benzinës dhe naftës në indi u rritën në gjysmën e parë të qershorit. Shitjet e këtyre dy karburanteve u rrit të paktën 13% në krahasim me të njëjtën periudhën muajin e kaluar. INDIA (konsumatori dhe importuesi i tretë më i madh i naftës në botë): India vazhdon të përjetojë rënie të infeksioneve të reja me COVID-19. Të hënën India raporti 39,096 raste të reja të infeksionit me COVID-19 si edhe 846 vdekje. Në fund të prillit dhe fillim të majit, India regjistronte më shumë se 400 mijë rasteve të reja.
  • NAFTA E IRANIT: NEGOCIATAT E MARRËVESHJES BËRTHAMORE E IRANIT NDALUAN PAS ZGJEDHJEVE PRESIDENCIALE IRANIANE (18 QERSHOR, E PREMTJA): Zgjedhja e klerikut konservator Ebrahim Raisi për president të Iranit mund të komplikojë negociatat në të ardhmen.
  • MENDIMI I ANALISTËVE (GOLDMAN SACHS / CITIGROUP / UBS): Goldman Sachs parashikon çmimi i naftës Brent të jetë 80$ (dhe naftës së papërpunuar rreth 77$). Edhe Citigroup pret që çmimi të lëviz drejt 75$. UBS i rriti pritjet nga 72$ në 75$ për fuçi.
  • BANKA E AMERIKËS PARASHIKON QË ÇMIMI TË RRITET NË 100$ NË VITIN 2022: Çmimi i naftës mund të rritë në 100$ për fuçi vitin e ardhshëm pasi rritet kërkesa për udhëtime, tha Banka e Amerikës. Konsumi global i naftës do të vazhdojë ta tejkalojë ofertën në vitin 2022 sepse rimëkëmbja ekonomike pas pandemisë rrit konsumin e karburantit, ndërisa investimet në prodhimin e ri është kufizuar nga shqetësimet mjedisore, tha banka në një raport.
  • TAKIMI I OPEC+ (e enjte, 1 korrik): Anetarët e OPEC+ do të takohen në fillim të korrikut për të diskutuar për një plan të rritjes së mëtejshme të prodhimit. Analistët besojnë se edhe nëse OPEC+ të rritë prodhimin e naftës, kërkesa në të ardhmen do të jetë mjaft e fortë për të thithur sasi shtesë të ofertës. Për shembull, Goldman Sachs pret që kërkesa globale të arrijë 97 milionë fuçi në ditë në disa javë të ardhshme dhe 99 milionë fuçi në ditë deri në fund të këtij viti. Nga ana tjetër, OPEC+ tani po redukton prodhimin për rreth 5,8 milionë fuçish në ditë.

Nafta e papërpunuar, 22 qershor 2021
Çmimi aktual: 72.20

NAFTA E PAPËRPUNUAR

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

80.00

Rezistencë 2

77.00

Rezistencë 1

75.40

Mbështetje 1

69.10

Mbështetje 2

68.00

Mbështetje 3

67.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

NAFTA E PAPËRPUNUAR

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

7,800.00

4,800.00

3,200.00

-3,100.00

-4,200.00

-5,200.00

Fitimi apo humbja në €**

6,556.33

4,034.66

2,689.78

-2,605.72

-3,530.33

-4,370.89

Fitimi apo humbja në £**

5,618.18

3,457.34

2,304.89

-2,232.87

-3,025.17

-3,745.45

Fitimi apo humbja në C$**

9,660.46

5,944.90

3,963.26

-3,839.41

-5,201.78

-6,440.30

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 12:52 GMT+1 dhe 22 06 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
NAFTA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani