CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 72% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

USA100

Mundësitë e tregut - 14/09/2021

14 Shtator, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

USA100 mundësi javore e tregut në rënie të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • PËRSHKRIM: USA100 është indeksi i ponderuar i 100 firmave më të mëdha jofinanciare të listuara në NASDAQ.
  • BANKAT QENDRORE FLASIN PËR FUNDIN E PROGRAMEVE TË STIMULIT: SHBA dhe Bota po largohen nga periudha e paparë të stimulit fiskal e monetar, i cili ishte i krijuar për t'i kundërshtuar efektin të të gjitha mbylljeve të lidhura me virusin, të cilat kanë shkatërruar shumë segmente të të gjitha ekonomive. Rezerva federale të SHBA-së e ka rritur bilancin me 4 trilionë dollarë. Pothuajse të gjitha këto ndërhyje paparë fiskale e monetare po mbarojnë apo ulën.
  • NGADALËSIMI I RRITJES EKONOMIKE: Të dhënat ekonomike fillojnë të tregojnë të çarat e ekonomisë. Shitjet me pakicë në SHBA kanë bjerë në korrik. Besimi i konsumatorit po bie dhe inflacioni po rritet duke bërë presion në të ardhurat e disponueshme të konsumatorëve. Goldman Sachs dhe Morgan Stanley ulën ndjeshëm parashikimet e tyre për tremujorin e tretë.
  • BANKAT E MËDHA TË WALL STREET-IT PARASHIKOJNË NJË KORRIGJIM TË PASHMANGSHËM PREJ 10-20%: Ndërisa shumica e problemeve kryesore kanë përfituar nga stimuli i tepërt, shumica do të vuajnë tani nga përfundimi i programit. Gjashtë banka më të mëdha të Wall Street-it parashikojnë korrigjim të mprehtë apo të butë në të ardhmen e afërt. Ato janë Morgan Stanley, Banka e Amerikës, Deutche Bank, Citigroup, Credit Suisse dhe Goldman Sachs.
  • TREGUESI WARREN BUFFETT SUGJERON KORRIGJIM: Treguesi Warren Buffett, i cili është raporti i vlerës së tregut të aksioneve me PBB-në e ekonomisë, ishte 241% më 9 shtator 2021. Mesatarja afatgjatë është 120%. Kjo tregon se tregu i aksioneve është tepër i mbivlerësuar.
  • STATISTIKA (2016-2020): Në pesë vite të fundit, çdo vjeshtë ndodhi korrigjimi i tregut të aksioneve. Mesatarja të rënies ishte 10%.
  • TREGUESIT TEKNIKË SUGJEROJNË SE INDEKSI ËSHTË NË ZONËN E BLERJES SË TEPRUAR, DUKE LËVIZUR AFËR NIVELIT MË TË LARTË: USA100 është në zonën e blerjes së tepruar sipas shumë treguesve teknikë, siç janë RSI, MACD dhe Stochastic. Sipas këtyre treguesve, indeksi në tërësi është gati ta ndryshojë trendin.

USA100, 14 shtator 2021
Çmimi aktual: 15,500.00

USA100

Javor

Drejtimi i trendit

RËNIA

Rezistencë 3

17,600.00

Rezistencë 2

16,900.00

Rezistencë 1

16,200.00

Mbështetje 1

14,700.00

Mbështetje 2

13,900.00

Mbështetje 3

13,100.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

USA100

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

-21,000.00

-14,000.00

-7,000.00

8,000.00

16,000.00

24,000.00

Fitimi apo humbja në €**

-17,745.03

-11,830.02

-5,915.01

6,760.01

13,520.02

20,280.03

Fitimi apo humbja në £**

-15,114.44

-10,076.29

-5,038.15

5,757.88

11,515.76

17,273.64

Fitimi apo humbja në C$**

-26,491.92

-17,661.28

-8,830.64

10,092.16

20,184.32

30,276.48

* 1.00 lot është ekuivalent me 10 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 13:51 GMT+1 dhe 14.09.2021.
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
USA100 Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani