CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 77% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Nafta e papërpunuar

Raporte Speciale - 28/11/2022

28 Nлntor, 2022

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Nafta e papërpunuar, raporti special javor të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • NGJARJE (4 DHJETOR): TAKIMI I OPEC+. OPEC+ filloi të reduktojë prodhimin për 2 milionë fuçi në ditë nga nëntori 2022, por ndoshta do të ulë prodhimin më tej. Kjo do të ishte reduktimi më i madh i prodhimit që nga viti i 2020. Këto reduktime do të fillojnë në nëntor 2022 dhe do të zgjatin deri në dhjetor 2023. Mund të presim që OPEC+ në takimin e ardhshëm të diskutojë përsëri për reduktime të prodhimit, përveç 2 milion fuçive aktuale në ditë.

KUJTESË: ARABIA SAUDITE, de facto LIDERI I OPEC-ut, MBAN ÇMIMIN FISKAL FITIMPRURËS TË NAFTËS RRETH 80$ PËR FUÇI.

  • NGJARJE (5 DHJETOR): GRUPI G-7 DHE BE-ja DO TË NISIN FUTJEN E KUFIRIT TË SIPËRM TË ÇMIMIT PËR NAFTËN RUSE: G7 (Grupi prej sthatë) përbëhet nga MB, SHBA, Kanada, Francë, Gjermani, Itali dhe Japoni. Futja e kufirit të sipërm të çmimit për naftën ruse do të thotë se vendet e këtij grupi do të jenë në mundësi ta blejnë naftën ruse dhe derivatët e saj, që transportohen përmes detit vetëm nëse çmimi i tyrë është nën kufirin. PËRDITËSIM (19 NËNTOR): Grupi G7 pritet që të publikojë detaje mbi kufirin e sipërm të çmimit më 23 nëntor.
  • NGJARJE (25 DHJETOR): BE-ja DO TË NISË NDALJA E 90% TË IMPORTEVE TË NAFTËS RUSE. Udhëheqësit e Bashkimit Evropian ranë dakord për të ulur importet e naftës nga Rusia për 90% deri në fund të këtij viti. Embargoja do të përfshijë 90% të të gjitha importeve nga Rusia, pasi Polonia dhe Gjermani, që janë të lidhura në tubacionin, ndalojnë blerjen deri në fund të këtij viti.
  • KINA RIHAPET: GOLDMAN SACHS parashikon se Kina do të rihapet në tremujorin e dytë të vitit 2023. Rihapja e plotë do të thotë rritje të çmimit prej 15$ për fuçi, sipas kësaj banke.
  • MENDIMI I ANALISTËVE: PRITJET PËR ÇMIMIN NË TREMUJORIN E KATËRT (PAMJA E AZHURNUAR): JPMORGAN parashikon 101$. GOLDMAN SACHS parashikon 100$ në tremujorin e katërt 2022 dhe 115 dollarë në tremujorin e parë të vitit 2023. MORGAN STANLEY parashikon 100 dollarë në tremujorin e katërt 2022 dhe 110 dollarë në 2023. UBS parashikon 110$ për fuçi deri në fund të vitit 2022. COMMERZBANK parashikon 100 dollarë për fuçi. BANKA E AMERIKËS parashikon 104 dollarë për fuçi.

Nafta e papërpunuar, 28 nëntor 2022
Çmimi aktual: 73.50

NAFTA E PAPËRPUNUAR

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

100.00

Rezistencë 2

90.00

Rezistencë 1

80.00

Mbështetje 1

68.00

Mbështetje 2

66.50

Mbështetje 3

65.00

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot1

NAFTA E PAPËRPUNUAR

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

26,400

16,400

6,400

-5,600

-7,100

-8,600

Fitimi apo humbja në €2

25,301

15,717

6,133

-5,367

-6,804

-8,242

Fitimi apo humbja në £2

21,829

13,560

5,292

-4,630

-5,871

-7,111

Fitimi apo humbja në C$2

35,466

22,032

8,598

-7,523

-9,538

-11,553

1. 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi

2. Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:00 GMT dhe 28.11.2022.
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutemi që të kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.

  • Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
  • Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.
Shpërndajeni me rrjetin tuaj
NAFTA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani