CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

Злато - 04/01/2022

Микро анализи

04 јануари, 2022

Содржи само општи информации. Не е наменет за давање на совети за тргување или инвестирање. Вашиот капитал е под ризик.

Сренорочен тренд: Раст

ИСТОРИСКИ ПРОМЕНИ НА ЦЕНАТА НА ЗЛАТО

Година

31 декември

31 јануари

Промена во проценти

2015

$1,184.04

$1,283.21

8.37%

2016

$1,060.93

$1,116.65

5.25%

2017

$1,152.01

$1,210.97

5.12%

2018

$1,302.57

$1,345.09

3.26%

2019

$1,281.89

$1,318.84

2.88%

2020

$1,517.38

$1,589.00

4.72%

2021

$1,900.33

$1,855.52

-2.36%

Просечното зголемување на цената

3.89%

Табела погоре ни кажува дека цената на злато во минатато се зголемуваше во периодот меѓу 15 декември и 31 јануари. Во истиот перио од 2015 цената се просечно зголемуваше 3,89%.

Сепак, имајте во предвид дека минатите резултати не гарантираат исти резултати и во иднина.

  • Се очекува побарувачка за сигурно заслониште да се зголеми поради грижи во врска со КОВИД-19: Појава на ОМИКРОН варијанта

Бројот на инфекции се зголемува во Европа и САД, а во Обединетото Кралство дистигна невидено високи нивоа на дневни инфекции. Научниците велат дека ОМИКРОН носи голем број на мутациите во спајк протеин, кој има клучна улога во влегувањето на вирусот во тело. Според службениците на Обединетото Кралство, мутациите веројатно можат да избегнат имунолошкиот одговор од вакцини и претходни инфекции. Тоа би можело да предизвика повеќе ограничувања, што би можело да ја успори глобалната економска активност. Затоа би можела да се зголеми побарувачка за злато, средство на сигурното заслониште.

  • Инфлацијата во САД е на највисоко ниво од 1982: 6,8%.

Инфлацијата во САД се искачи на највисокото ниво од 1982 година. Податоците за ноемви покажаа бројка од 6,8%, што е многу повисоко од целта на ФЕД од 2,00%. Побарувачка за златото ќе се зголеми бидејќи традиционално го корисат инвеститорите како заштита од висока инфлација.

  • Физичка побарувачка за златото ќе се зголеми во Индија и Кина.

Физичката побарувачка за злато во Кина и Индија се зголемува во овој период на година (декември, јануари, февруари), поради свадби во Индија и Лунарна Нова Година во Кина.


График: (Злато, дневниот)

Сегашна цена: 1798

ЗЛАТО

Среднорочен

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

1910

Отпор 2

1870

Отпор 1

1832

Поддршка 1

1765

Поддршка 2

1740

Поддршка 3

1720

Пример на пресметката врз основа на правец на трендот за 1.00 Lot*

ЗЛАТО

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

11,200.00

7,200.00

3,400.00

-3,300.00

-5,800.00

-7,800.00

Профит или загуба во €**

9,897.75

6,362.84

3,004.67

-2,916.30

-5,125.62

-6,893.08

Профит или загуба во £**

8,326.15

5,352.52

2,527.58

-2,453.24

-4,311.75

-5,798.57

Профит или загуба во C$**

14,342.94

9,220.46

4,354.11

-4,226.05

-7,427.60

-9,988.84

* 1.00 lot е еквивалент со 100 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 9:15 GMT 4.1.2022.
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
GOLD Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега