CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

USD/JPY

Пазарни можности - 26/03/2020

26 March, 2020

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

USD/JPY пазарната прилика кај курсот валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • Лидерите на Бела Куќа и Сенатот го постигнаа договорот во средата за голем стимул од 2 трилиони долари за борба против влијанието на корона вирусот врз економијата. Напорите да се прифатат мерки беа многу важни зошто болници, компании, држави и поединци бараат потребни средства за битка против пандемијата.
  • Јапанската влада се подготовува да отвори своја каса за борба против корона вирусот, што ќе зголеми веќе голем јавен долг трошејќи најмалку 137 милијарди долари.

USD/JPY, 26 март 2020
Пивот точка: 110.5250

USD/JPY

Неделниот

Правец на трендот

ПАД

Отпор 3

115.5010

Отпор 2

114.3450

Отпор 1

112.7400

Поддршка 1

108.2130

Поддршка 2

106.2550

Поддршка 3

104.6820

Пример на пресметката врз основа на дневниот правец на трендот за 1.00 Lot*

USD/JPY

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

-4,591.59

-3,524.90

-2,043.89

2,133.39

3,940.13

5,391.61

Профит или загуба во €*

-4,245.50

-3,259.21

-1,889.83

1,972.59

3,643.14

4,985.22

Профит или загуба во £**

-3,863.61

-2,966.04

-1,719.83

1,795.15

3,315.44

4,536.79

* 1.00 lot е еквивалент со 100,000 единици
** Датум и време на девизниот курс употребени за калкулациите се 8:10 GMT 26 03 2020
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
Американски долар - Јапонски јен Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега