CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 83% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Argjend - 01/12/2021

Mikro analiza

01 Dhjetor, 2021

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

Trendi afatmesëm: RRITJA

NDRYSHIME HISTORIKE TË ÇMIMIT TË ARGJENDIT

Viti

15 dhjetor

31 janar

Ndryshimi në përqindje

2014-2015

$ 17.007

$ 17.227

+1.29%

2015-2016

$ 13.654

$ 14.232

+4.23%

2016-2017

$ 16.784

$17.500

+4.27%

2017-2018

$ 15.864

$ 17.322

+9.19%

2018-2019

$ 14.515

$ 16.010

+10.30%

2019-2020

$ 16.930

$ 18.017

+6.42%

2020-2021

$ 23.802

$ 28.572

+20.04%

Rritja mesatare të çmimit

+7.96%

Tabela e mësipërme na thotë se çmimi i argjendit në të kaluarën u rrit në periudhë mes 15 dhjetorit dhe 31 janarit. Ndryshimi mesatar i çmimit gjatë periudhës së njëjtë duke filluar me 2014-2015 tregon se rritja mesatare ishte 7,96%.

Megjithatë, ju lutemi, vini re se rezultate të kaluara nuk garantojnë rezultate të ardhshme.

  • Pritet të rritet kërkesa për strehë të sigurtë për shkak të shqetësimeve për COVID-19: U shfaq varianti OMIKRON i koronavirusit.

Numri i infeksioneve me koronavirusi rritet në Evropë dhe SHBA, ndërisa zyrtarët e MB-së do të ndalojnë përkohësisht fluturimet nga disa vende të afrikës jugore dhe do të vërë në karantinë udhëheqës për shkak të shqetësimeve për variantin e ri. Shkencëtarët thonë se OMIKRONI mban një numër të madh mutacionesh në proteinën spike, e cila luan rolë kyç në hyrjen e virusit në qelizat e trupit. Sipas zyrtarët e MB-së, mutacionet mund të shmangin përgjigjen imune, e krijuar nga vaksinat apo infeksionet.

  • Inflacioni në SHBA është në nivelin më të lartë që nga viti 1990: 6,2%.

Inflacioni në SHBA u rrit në nivel më të lartë që nga viti 1990. Të dhënat për dhjetor treguan inflacion prej 6,2%, që është niveli më i lartë në krahasim me nivelin e synuar nga FED-i prej 2,00%. Ka të ngjarë se kërkesa për arin dhe argjendin do të rritet, sepse këto metale të çmuara janë përdorura tradicionalisht si mjete të mbrojtjes së investitorëve kundër inflacionit të lartë.

  • Takimi i Rezervës Federale të SHBA-së (15 dhjetor)

Rezerva federale tashmë ka filluar të kufizojë programin e madh të stimulit me vlerë prej 120 miliardë dollarësh. Pritet që banka të jetë e shqetësuar në takimin për shkak të omicronit, variantit të ri të koronavirusit, i cili mund të shmangë vaksinat aktuale. Për këtë arsye mund të presim që banka të jetë e butë dhe të tërheqë kufizimin e shpejtë të programit të stimulit apo rritjen e normave të interesit vitin e ardhshëm.


Grafiku: (Argjendi, ditor)

Çmimi aktual: 22.60

Argjendi

Afatmesëm

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

27.50

Rezistencë 2

25.90

Rezistencë 1

24.30

Mbështetje 1

21.00

Mbështetje 2

19.60

Mbështetje 3

18.60

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

ARGJENDI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

49,000.00

33,000.00

17,000.00

-16,000.00

-30,000.00

-40,000.00

Fitimi apo humbja në €**

43,334.84

29,184.69

15,034.54

-14,150.15

-26,531.53

-35,375.38

Fitimi apo humbja në £**

36,853.19

24,819.49

12,785.80

-12,033.69

-22,563.18

-30,084.24

Fitimi apo humbja në C$**

62,535.76

42,115.92

21,696.08

-20,419.84

-38,287.20

-51,049.60

* 1.00 lot është ekuivalent me 10000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 13:00 GMT dhe 1.12.2021.
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARGJENDI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani