CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

ARI

Mundësitë e tregut - 05/05/2021

05 Maj, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

ARI mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • NGJARJE: INFLACIONI NË SHBA (CPI) PËR PRILL (12 maj në orën 13:30 GMT+1). Inflacioni vazhdoi të rritet për shkak të paketës stimuluese të ofruar nga Rezerva federale dhe Kongresi i SHBA-së. Pritet që inflacioni të rritet me 3,6% në nivelin vjetor në prill, që do të prezantojë një rritje më të madhe që nga viti 2011. Rritja e inflacionit zakonisht shkakton rritje të kërkesës për ar, një aset tradicionalisht i konsideruar si një mbrojtes vlere, i cili synon të mbrojë fuqinë e blerjes së pasurive të njerëzve gjatë inflacionit.
  • REZERVA FEDERALE DO TË VAHZDOJË SHTYPJE TË PARAVE PËR T'I NDIHMUAR EKONOMINË: Pritet që Fed-i të mbajë normën e interesit në 0,00% deri në fund të vitit 2023. Pritet gjithashtu të vazhdojnë të blejnë 120 miliardë dollarë të obligacioneve në muaj në vitin 2021 (1,44 trilionë dollarë në vit).
  • STIMULI FISKAL I SHBA-së: Presidenti amerikan, Joseph Biden, nënshkroi një ligj stimuli me vlerë 1,9 triliona dollarë më 11 mars. Në dhjetor i vitit 2020, Kongresi i SHBA-së miratoi një paketë ndihme me vlerë prej 892 miliardë dollarësh. Është diskutuar edhe për projekt-ligji infrastrukturor me vlerë prej rreth 2 trilionë dollarësh. Presidenti Joe Biden vendoi një plan mbështetjeje sociale me vlerë 1,8 trilionë dollarë dhe një projekt-ligj infrasturkturor me vlerë 2,25 trilionë dollarë.
  • KINA DO TË RRITË BLERJET E ARIT (PRILL DHE MAJ): Kina i ka lejuar bankat ndërkombëtare dhe kombëtare të importojnë sasi të mëdha ari, njoftoi Reutersi. Banka popullore e Kinës zakonisht lejon sasi të mjaftueshme metali për të përmbushur kërkesat lokale, por ndonjëherë kufizon rrjedhjen e tij. Në javët e fundit, Kina lejoi hyrje të një sasie të madhe metali. Rreth 150 tonë ari me vlerë 8,5 miliardë dollarë ishte raportuar se shkoi në Kinë në prill dhe maj.
  • MENDIMI I ANALISTËVE (GOLDMAN SACHS / BANKA E AMERIKËS / CITIGROUP / WELLS FARGO / COMMERZBANK): GOLDMAN SACHS e vë çmimin e synuar në 2000$. Vlera mesatare e çmimit të arit të BANKËS SË AMERIKËS është 2063$ për vitin 2021. CITIGROUP parashikon që çmimit të jetë në nivelin e 1950. WELLS FARGO mendon që çmimi do të lëvizë mes 2100 dhe 2200 dollarë. COMMERZBANK pret që çmimi i arit të kthejë në 2000$ deri në fund të këtij viti.

ARI, 5 maj 2021
Çmimi aktual: 1770

ARI

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

1950

Rezistencë 2

1900

Rezistencë 1

1830

Mbështetje 1

1715

Mbështetje 2

1670

Mbështetje 3

1600

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

ARI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

18,000.00

13,000.00

6,000.00

-5,500.00

-10,000.00

-17,000.00

Fitimi apo humbja në €**

15,011.63

10,841.74

5,003.88

-4,586.89

-8,339.80

-14,177.65

Fitimi apo humbja në £**

12,953.93

9,355.61

4,317.98

-3,958.14

-7,196.63

-12,234.26

Fitimi apo humbja në C$**

22,122.36

15,977.26

7,374.12

-6,759.61

-12,290.20

-20,893.34

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:00 GMT+1 dhe 05 05 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani