CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Bakër

Mundësitë e tregut - 29/04/2021

29 Prill, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Bakër mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • Bakri është një metal industrial zakonisht i përdorur në ndërtim për instalimeve elektronike dhe hidraulike. Ndërisa ekonomitë vazhdojnë të rimëkëmben nga pandemia, Kina dhe SHBA-ja në veçanti, kërkesa për bakër është përsëri në nivelet e larta.
  • KËRKESA A MADHE: PROJEKT-LIGJI INFRASTRUKTUROR I SHBA-së ME VLERË 2,3 TRILIONË DOLLARË: Më 31 mars, presidenti Joe Biden përfaqësoi një plan madhështor me vlerë 2,3 trilionë dollarë për rindërtimin e infrastrukturës vendase. Administrata e tij është e gatshme të ndërtojë rrugë, hekurudha dhe ura anembanë SHBA-së, dhe bakri do të jetë një nga materialet e papërpunuara më të përdorura në këtë proces.
  • KËRKESA E MADHE: KINA ËSHTË IMPORTUESI MË I MADH BOTËROR TË BAKRIT: Mund të presim që Kina të importojë më shumë se 12 milionë tonë bakri në 2021, sepse ekonomia e saj vazhdon të rimëkëmbet. Ekonomia Kineze u rrit me 18,3% në tremujorin e parë të vitit 2021, që është rritja më e madhe e regjistruar.
  • FURNIZIMI I KUFIZUAR: KILI, VENDI MË I GODITUR NGA PANDEMIA E COVID-19, ËSHTË PRODHUESI MË I MADH I BAKRIT: Në vitin 2020, Kili prodhoi 5,7 milionë tonë bakri, ndërisa prodhuesi i dytë ishte Kili, i cili prodhoi 2,2 milionë tonë. Për shkak të pandemisë së covid-19, furnizimi i bakrit nga Kili ra në tremujorin e parë të vitit 2021, dhe miniera e Antofagasta-s tha se prodhimi i bakrit në tremujorin e parë të vitit 2021 ra me 5,7% në 183,000 tonë në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit të mëparshëm.
  • DEFICITI NË TREGUN E BAKRIT: Sipas S&P Global-it, tregu global i bakrit do të ketë një deficit prej 5000 tonësh në vitin 2021, por në vitin 2024 do të rritet më shumë se 200 000 tonë.
  • INFLACIONI MË I LARTË SHKAKTON RRITJE TË ÇMIMIT: Çmimi i bakrit u rrit me 27% që nga fillimi i këtij viti, dhe e arriti nivelin më e lartë që nga viti 2021 për shkak të rritje së inflacionit, të cilin e mbështesin paketa stimuluese monetare dhe fiskale. Në të kaluarën, çmimi i bakrit reagonte pozitivisht ndaj inflacionit. Inflacioni në SHBA u rrit me 2,6% në mars, dhe mund të presim që të vazhdojë të rritet në periudhën që vjen, që mund ta mbështetë çmimin e bakrit.

Bakri, 29 prill 2021
Çmimi aktual: 4.5100

Bakri

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

5.0000

Rezistencë 2

4.8500

Rezistencë 1

4.7000

Mbështetje 1

4.3300

Mbështetje 2

4.2000

Mbështetje 3

4.1000

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

BAKRI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

4,900.00

3,400.00

1,900.00

-1,800.00

-3,100.00

-4,100.00

Fitimi apo humbja në €**

4,044.14

2,806.14

1,568.14

-1,485.60

-2,558.54

-3,383.87

Fitimi apo humbja në £**

3,508.32

2,434.34

1,360.37

-1,288.77

-2,219.55

-2,935.53

Fitimi apo humbja në C$**

6,024.01

4,179.93

2,335.84

-2,212.90

-3,811.11

-5,040.50

* 1.00 lot është ekuivalent me 10000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 08:51 GMT+1 dhe 29 04 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
COPPER Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani