CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Nafta e papërpunuar

Mundësitë e tregut - 20/05/2021

20 Maj, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Nafta e papërpunuar mundësia javore e tregut në rritje të bazuar në 1.00 lot* llogari:

  • PROCESI I VAKSINIMIT PËRHAPET ANEMBANË GLOBIT, 1,54 MILIARDË DOZA JANË TASHMË TË DËRGUAR, MESETARJA DITORE ËSHTË 25,6 MILIONË DOZË. Procesi i vaksinimit mban shanset në nivele të larta se gjithnjë e më shumë vende të rihapen gjatë verës, që mund të shkaktojë rritje të udhëtimeve dhe të konsumit të karburantit. Kjo mund t'i mbështesë çmimet.
  • KËRKESA PËR NAFTË NË KINË VAZHDON TË RIMËKËMBET: Analistët presin që importet e naftës të rriten në 11-11,5 milionë fuçi në ditë gjatë periudhës që vjen, që do të ishte një rritje në krahasim me 9,82 milionë fuçi në ditë në prill.
  • Kërkesa për naftë dhe benzinë në SHBA vazhdon të rimëkëmbet: Rezervat e naftës në SHBA (java mes 10-14 majit): EIA parashikoi të mërkurën se rezerva e naftës u rrit me 1,321 milionë fuçi. Analistët kanë parashikuar rritje prej 1,623 milionë fuçish. EIA raportoi rënie prej 1,963 milionë fuçish të benzinës. EIA raportoi rënie të distilatëve prej 2,324 milionë fuçish. Analistë kanë pritur rënie prej 0,386 milionë fuçish.
  • EVROPA DHE MB-ja po fillojnë të rihapen gradualisht, që mund të shkaktojë rritje të përdorimit të naftës gjatë verës. Në fillim të kësaj jave, BE-ja tha se ata do të hapin kufijtë për njerëz plotësisht të vaksinuar, që mund të rritë vëllimin e udhëtimeve gjatë verës.
  • MENDIMI I ANALISTËVE (GOLDMAN SACHS): Pritet që kërkesa të rritet me 5,2 milionë fuçi në ditë në gjashtë muaj të ardhshëm. Pritet që çmimi të naftës brent të jetë 80$ (të naftës së papërpunuar rreth 77$).
  • PËRMBLEDHJE TEKNIKE: Nafta e papërpunuar lëviz në kanalin midis 63 dhe 66,5$ që nga fundi i prillit të vitit 2021, që mund të sugjerojë se niveli i 63 (apo zona nën të) ka rol të mbështetjes së fortë. Në fillim të kësaj jave, çmimi i naftës ra poshtë 63, por shpejt u kthye mbi të, duke konfirmuar se niveli i 63 konsiderohet një nivel të fortë mbështetjeje. Përveç kësaj, RSI H4 ra në prag të shitjes së tepruar 30, që mund të jetë një sinjal rimëkëmbjeje.

Nafta e papërpunuar, 20 maj 2021
Çmimi aktual: 62.37

NAFTA E PAPËRPUNUAR

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

68.00

Rezistencë 2

66.50

Rezistencë 1

65.00

Mbështetje 1

59.80

Mbështetje 2

58.50

Mbështetje 3

57.30

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

NAFTA E PAPËRPUNUAR

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

5,630.00

4,130.00

2,630.00

-2,570.00

-3,870.00

-5,070.00

Fitimi apo humbja në €**

4,615.85

3,386.05

2,156.25

-2,107.06

-3,172.89

-4,156.73

Fitimi apo humbja në £**

3,982.88

2,921.72

1,860.56

-1,818.12

-2,737.79

-3,586.71

Fitimi apo humbja në C$**

6,814.55

4,998.95

3,183.35

-3,110.73

-4,684.25

-6,136.73

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 12:00 GMT+1 dhe 20 05 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
NAFTA Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani