CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

NOVAVAX

Mundësitë e tregut - 01/09/2021

01 Shtator, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

NOVAVAX (#NOVAVAX) mundësi javore e tregut në rritje të bazuar në 1.00 lot* llogari:

 • NOVAVAX është prodhuesi amerikan i vaksinave të gjeneratës së vaksinave, të dizajnuara për të parandaluar sëmundjet infektive vdekjeprurëse, siç është virusi i gripit. Ata përdorin teknologji inovative të vaksinimit me nano-grimcë rekombinante. Kandidatët e kompanisë përfshijnë vaksina për gripin sezonal dhe pandemik, NanoFlu (të moshuarit), Virusin respirator sincicial (RSV) dhe ResVax (fosnjat përmes imunizimit të nënës).
 • NGJARJA I (BE): Pritet që NOVAVAX të paraqesë kërkesën për autorizimin e vaksinës së tij kundër Covid-it-19 në Agjenci Evropiane të Ilaçeve (EMA) në tremujorin e tretë të vitit 2021. (Deri në fund të shtatorit). Novavax tashmë ka një marrëveshje me BE-në për furnizim deri më 100 milionë doza me mundësi të shtojë 100 milionë dozë deri në vitin 2023.
 • NGJARJE II (INDI): Kompania tashmë aplikoi për autorizimin e përdorimit urgjent për vaksinën e tij kundër Cvoid-it-19 në Indi. Deri në tetor, pritet që vaksina e kësaj kompanie të hyrë në Indi, vendin e dytë më të populluar në botë.
 • NGJARJE III (SHBA): NOVAVAX KËRKON AUTORIZIM E PËRDORIMIT URGJENT NGA ADMINISTRATA E USHQIMIT DHE ILAÇEVE TË SHBA-SË (FDA) NË TREMUJORIN E KATËRTË TË VITIT 2021. PREVENT-19 është studimi i Novavax-it për vlerësimin e efikasitetin e vaksinës së proteinave rekombinante me nano-grimca, NVX-CoV2373 me adjuvans Matrix-M™, tregoi 90% efikasitet të përgjithshëm dhe 100% mbrojtje kundër sëmundjeve të moderuar dhe të rënda. NVX-CoV2373 ruhet dhe është e qëndrueshme në 2°- 8°C, duke lejuar shpërndarjen e kanaleve ekzistuese të furnizimit. Novavax tashmë ka një marrëveshje me SHBA për furnizimin deri në 100 milionë doza.
 • SHKALLA E EFIKASITETI TË VAKSINËS: NVX-CoV2373 (VAKSINA KUNDËR COVID-IT-19) po vlerësohet në dy prova kryesore të fazës 3: 1) prova në MB-në tregoi efikasitetin prej 96,4% kundër variantit origjinal të virusit, dhe 86,3% kundër variantit Alfa (B.1.1.7), dhe 98,7% efikasitet të përgjithshëm; 2) prova PREVENT-19 në SHBA dhe Meksikë tregoi 100% mbrojtje kundër sëmundjes e moderuar dhe të rëndë dhe 90,4% efikasitet të përgjithshëm.
 • LËVIZJA E ÇMIMIT TË AKSIONIT: NOVAVAX arriti nivelin më të lartë të të gjitha kohërave prej 331,68$ në shkurt të vitit 2021, që është rritja prej më shumë se 100% që nga fillimi i këtij viti. Vitin e kaluar, çmimi i aksionit lëvizi rreth 238$. Atëherë, çmimi u rrit me 39%.

NOVAVAX (#NOVAVAX), 1 shtator 2021
Çmimi aktual: 238

NOVAVAX

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

305

Rezistencë 2

285

Rezistencë 1

270

Mbështetje 1

210

Mbështetje 2

195

Mbështetje 3

180

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

NOVAVAX

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

33,500.00

23,500.00

16,000.00

-14,000.00

-21,500.00

-29,000.00

Fitimi apo humbja në €**

28,341.79

19,881.56

13,536.38

-11,844.33

-18,189.51

-24,534.69

Fitimi apo humbja në £**

24,355.31

17,085.07

11,632.39

-10,178.34

-15,631.02

-21,083.70

Fitimi apo humbja në C$**

42,205.98

29,607.18

20,158.08

-17,638.32

-27,087.42

-36,536.52

* 1.00 lot është ekuivalent me 500 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 12:13 GMT dhe 1.9.2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
NOVAVAX Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani
Afër

Jini të vetëdijshëm për orët e tregtimit të pushimeve për:

 • E hënë, 11 tetor 2021 për Festën e Falenderimeve në Kanada.
 • E enjte, 14 tetor 2021 për festën e Ditës Chung Yeung në Hong Kong.
Instrumenti 11.10.2021 14.10.2021 15.10.2021
TE GJITHA FOREX I rregullt I rregullt I rregullt
Indekset
Hong Kong 50 I rregullt Mbyllur I rregullt
CAD 60 Mbyllur I rregullt I rregullt
Equity
Canadian stock Mbyllur I rregullt I rregullt
 • Kohët e mësipërme mund të ndryshojnë
 • Ju lutemi vini re: Në rast të likuiditetit të ulët në një instrument specifik, Fortrade mund të zgjerojë diferencat ose madje të mbyllë instrumentin për tregtim. Njoftimet do të lëshohen në lidhje me çdo ndryshim të tillë në orarin e tregtimit.
 • Datat para dhe pas kësaj feste kanë orarin e rregullt të tregtimit.
 • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
 • CFD-të janë Instrumentie komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 80% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse e kuptoni se si funksionojnë kontratat e përdorura me leva dhe nëse keni mundësi të merrni rrezikun e lartë të humbjes së parave tuaja.