CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 74% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.

Palladiumi

Mundësitë e tregut - 22/06/2021

22 Qershor, 2021

Shembulli më poshtë përdor Kontratat për Ndryshim (CFD). Llogaritë janë vetëm për çmimin e instrumenteve specifike për datën e përmendur më poshtë, dhe llogaritë tregojnë rast të mundshëm për fitim apo humbje. Nuk ka garanci për saktësinë apo plotësinë e këtyre informacioneve, dhe çdo person që vepron sipas tyre, e bën këtë tërësisht në rrezik të vet.

Palladiumi mundësi javore e tregut në rritje të kursit të bazuar në 1.00 lot llogari:

  • LËVIZJA E ÇMIMIT TË AKSIONIT: Palladiumi ra me rreth 11,00% javën e kaluar. Paladiumi ra në nivelin më e ulët në tre muaj (2450$). Palladiumi humbi rreth 15% që kur arriti nivelin më të lartë të të gjitha kohërave (3015) në maj të 2021.
  • Palladiumi është i përdorur në prodhim të konvertuesve katalitike të integruar në vetura për të kufizuar emetime të gazit dhe ndotjen e ajrit. Evropa dhe Kina kohët e fundit kanë vendosur standarde më të rrepta emetimi, që mund të shkaktojë rritje të përdorimit të palladiumit.
  • KINA ËSHTË KONSUMATORI MË I MADH BOTËROR TË PALLADIUMIT DHE TË PLATINIT, E PËRFSHIN NJË TË TRETË TË PRODHIMIT TË AUTOMJETEVE: Të dhënat e fundit treguan se ekonomia kineze vazhdoi të rimëkëmbet së bashku me industrinë e automjeteve, e cila është një nga përdoruesve më të mëdhenj të palladiumit dhe të platinit. Kina raportoi rritje të PBB-së në tremujorin e parë prej 18,3% në nivelin vjetor. Për këtë arsye kërkesa për platin mund të rrisë, që mund ta mbështesë çmimin e platinit. Ndërkohë, shitjet e automjeteve në Kinë u rritën mes janarit dhe majit me 36% në krahasim me të njëjtën periudhën vitin e kaluar.
  • MUNGESA E FURNIZIMIT: RUSIA (43% të furnizimit global në vitin 2020): MMC Norilsk Nickel PJSC, më i madhi prodhues botëror të palladiumit, pret një rënie të ndjeshme të këtij metali sivjet, pasi përmbytja në minierat e kësaj kompanie i shembi pritjet për një treg pothuajse i balancuar. Sipas tyre, rimëkëmbja e kërkesës së bashku me përmbytje në miniera Oktyabrsky dhe Taimyrsky, si edhe me incidentin e përqendruesin e kompanisë, prodhimi do të bjerë me 900000 ons.
  • MENDIMI I ANALISTËVE (UBS rriti parashikimin për çmimin e palladiumit nga 2900 dollarë në 3100): UBS uli parashikimet për palladium të prodhuar në miniera me 545000 ons, që do të thotë se pritet deficiti prej rreth 1 milion ons, kjo është viti i 10-të me rradhe të mungesës. Palladiumi mund të arrijë 3100 dollarë për ons këtë vit.

Palladiumi, 22 qershor 2021
Çmimi aktual: 2570

Palladiumi

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

3000

Rezistencë 2

2865

Rezistencë 1

2730

Mbështetje 1

2420

Mbështetje 2

2350

Mbështetje 3

2260

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit javor për 1.00 Lot*

Palladiumi

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

43,000.00

29,500.00

16,000.00

-15,000.00

-22,000.00

-31,000.00

Fitimi apo humbja në €**

36,143.87

24,796.38

13,448.88

-12,608.33

-18,492.21

-26,057.21

Fitimi apo humbja në £**

30,972.02

21,248.24

11,524.47

-10,804.19

-15,846.15

-22,328.66

Fitimi apo humbja në C$**

53,256.36

36,536.34

19,816.32

-18,577.80

-27,247.44

-38,394.12

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 09:00 GMT+1 dhe 2 2 06 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
PALLADIUMI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani