CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

Нафта Анализи

Утрински анализи за CFD инструментите 29/11/2022

Фундаментални анализи

29 ноември, 2022

Нафтата закрепна во вторникот, откако падна на 11-месечно ниско ниво во претходната сесија, бидејќи инвеститорите го разгледуваа потенцијалното прилагодување на производството од главните производители на нафта, кои треба да имаат клучен состанок оваа недела. Организацијата на земјите извознички на нафта ( ОПЕК) и сојузниците, вклучително и Русија, позната како ОПЕК +, треба да одржат состанок на 4 декември. Аналитичарите на Групацијата Евроазија во понеделникот во белешката сугерираа дека ослабената побарувачка од Кина може да го поттикне ОПЕК + да го намали производството. ОПЕК + почна да ја намалува својата цел за производство за 2 милиони барели дневно (bpd) во ноември, со цел да ги поддржи цените на нафтата. Групата седум (Г7) и дипломатите на Европската унија разговараа за ограничување од 65 до 70 долари за барел.

Техничка анализа

Нафта Анализи Техничка анализа 29/11/2022
Time Frame: 1 hour

CRUDEOIL Табела на подршка и отпор - 29/11/2022

Подршка Отпор Ниво Објаснување
Отпор 2 80.706 Daily R2
Линија на отпор 1 79.696 Daily R1
Линија на подршка 1 77.004 Daily S1
Подршка 2 75.994 Daily S2

CRUDEOIL Табела на индикатори - 29/11/2022

Индикатор Сигнал
SMA 20 Купи
SMA 50 Неутрално
SMA 100 Купи
MACD( 12;26;9) Продај
RSI (14) Купи
Stochastic ( 9;6;3) Купи

CRUDEOIL Индикатор / Табела - 29/11/2022

Индикатор/Временски период Ден - КупиНедела - ПродајМесец - Продај
MACD( 12;26;9) Продај ПродајПродај
RSI (14) Купи ПродајПродај
SMA 20 Купи ПродајПродај

CRUDEOIL 29/11/2022 - Референтна цена : 78.350

Купи
Simple Moving AverageКупи (2)Продај (0)
Технички Индикатори - ОсцилаториКупи (2)Продај (1)
Споделете преку вашата мрежа
Crude OIL Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега