CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Ari - 31/03/2021

Mikro analiza

31 Mars, 2021

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI JAVOR: RRITJA

Përmbledhja themelore:

  • STIMULI I MADH FISKAL I SHBA-së: Presidenti amerikan, John Bideni, nënshkroi ligjin e stimulit me vlerë 1,9 trilionë dollarë më 11 mars. Shumica e amerikanëve do të marrë pagesa të prejtpërdrejta me vlerë prej 1,400 dollarësh, ndërisa pritet që para të fillojnë të dërgohen brenda ditësh (rreth 325 miliardë ishin tashmë të dërguar, nga 400 miliardë të pritur). Ky projekt-ligji ofron subvencione të reja për sigurim shëndetësor dhe kredi për fëmijë, ndërisa përfitime për papunësi me vlerë 300 dollarë në javë shtihet deri në shtator. 360 miliardë dollarë janë për shtetin dhe qeveritë lokale, pjesa tjetër përfaqëson ndihmë për pensionet të fondeve sindikale si edhe fonde për t'i përshpejtuar vaksinimin. Në dhjetor i vitit 2020, Kongresi i SHBA-së miratoi një paketë ndihme me vlerë prej 892 miliardë dollarësh.
    MË PAS: Projekt-ligji i infrastrukturës potencialisht të vlejë 3 trilionë dollarë.
  • STIMULI I MADH MONETAR I SHBA-SË: REZERVA FEDERALE DO TË RUAJË NORMAT E INTERESIT NË NIVELE TË ULËTA DERI NË FUND TË VITIT 2023: Fed-i konfirmoi se banka nuk do të rritë normat e interesit (0,00-0,25$) ndërisa ekonomia e SHBA-së nuk tregon shenja të qarta të rimëkëmbjes nga pandemia e koronavirusit (deri në vitin 2023), duke eliminuar dyshimet se rritja e normave të inderesit do të ndodhet më herët. Ata nuk do të ulin blerje mujore të obligacioneve me vlerë prej 120 miliardë dollarësh para një përparimi thelbësor. Ata përsëritën se vendimi do të mbetet i përshtatshëm derisa inflacioni të rritet pak mbi 2%. Rezerva federale do të takohet më 28 prill 2021.
  • MË SHUMË SE 3 TRILIONË DOLLARË DO TË JANË SHTUAR NË EKONOMI AMERIKANE NË VITIN 2021, INFLACIONI MUND TË RRITET: Rritja e parave në qarkullim mund ta shkaktojë rritjen e inflacionit, i cili mund të rritet shumë më vonë këtë vit. Për këtë arsye, fuqia blerëse e dollarit amerikan mund të bjerë, e mund të presim që investitorët të kërkojnë mbrojtje në arin, aseti i strehës së sigurtë. Për këtë arsye tregjet mund të presin që çmimi i arit të rritet.
  • MENDIMI I ANALISTËVE (GOLDMAN SACHS / BANKA E AMERIKËS / CITIGROUP): GOLDMAN SACHS e vë çmimin e synuar në 200$. BANKA E AMERIKËS parashikon një çmim mesatar prej 2063$ në vitin 2021. CITIGROUP mendon se çmimi i arit do të jetë 1950$ në vitin 2021.

Përmbledhja teknike

  • Ari ra poshtë nivelit të tij psikologjik të mbështetjes prej 1700. Megjithatë, ari arriti të mbetet mbi linjën e poshtme të trendit në rënie, duke sugjeruar se një rimëkëmbje të mundshme drejt linjës së sipërme të trendit në rënie.
  • Ari arriti të mbetet mbi Mesataren eksponenciale lëvizëse 100-javore, duke sugjeruar një rimëkëmbje.
  • Sipas RSI-së javore, rreziku i rënies së arit është i kufizuar, sepse RSI iu afrua nivelit i cili është afër pragut të shitjes së tepruar 30 (në këtë moment çmimi është në nivelin 36). Herën e fundit kur çmimi ra aq ulët (2018), çmimi i arit filloi një rritje shumë-vjeçare.


Grafiku: (ari, javor)

Çmimi aktual: 1676

ARI

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

1870

Rezistencë 2

1800

Rezistencë 1

1753

Mbështetje 1

1600

Mbështetje 2

1560

Mbështetje 3

1500

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

ARI

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

19,400.00

12,400.00

7,700.00

-7,600.00

-11,600.00

-17,600.00

Fitimi apo humbja në €**

16,532.02

10,566.86

6,561.68

-6,476.46

-9,885.13

-14,998.13

Fitimi apo humbja në £**

14,090.03

9,006.00

5,592.43

-5,519.81

-8,424.97

-12,782.71

Fitimi apo humbja në C$**

24,442.06

15,622.76

9,701.23

-9,575.24

-14,614.84

-22,174.24

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 14:04 GMT+1 dhe 31 03 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknika Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
ARI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani