CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Nio Inc. (#NIO) - 05/01/2021

Mikro analiza

05 Janar, 2021

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI JAVOR: RRITJA

KOMPANIA: Nio Inc. prodhon dhe shet automobila. Kompania ofron makina dhe pjesë elektrike, si edhe shërbime të ngarkimit të baterisë. Nio u shërben klientëve në mbarë botën. Nio konsiderohet një konkurrencë të fortë për Tesla Inc, veçanërisht në Kinë. Selia e Nio Inc. është në Shangai, Kinë.

Nio tani shet makina elektrike ES8 dhe ES6, si edhe corssover i ri EC6 (i konsideruar si konkurrencë për model Y të Teslës në Kinë).

NDESHJE: DITA E NIO-S (9 janar 2021): Pritet që Nio të lansojë një sedan të mesëm, ET7, i cili do të konkurrojë me Modelin 3 e Teslës. Nio Inc. do të lëshojë një bateri me fuçi 150 kWh (në këtë moment Nio ofron bateri me fuçi 70 kWh, 84 kWh dhe 100 kWh), një sistem autopiloti i përmirësuar i cili përdor sensorë që përdorin lasere për orientim. Ata do të njoftojnë edhe një stacion të për ndryshim të baterive.

DËRGESA E MAKINAVE NIO PËR DHJETOR, TREMUJORIN E KATËRTË DHE TËRË VITIN 2020 (REKORDET E REJA E THYERA): NIO dërgoi 7,007 automjete në dhjetor 2020, që është një rekord të re, e përfaqëson rritje prej 121% në nivel vjetor. NIO dorëzoi 17,353 makina në tremujorin e katërtë të vitit 2020, që prezanton një rritje prej 111% në nivelin vjetor dhe me të cilën pritjet e kompanisë janë të tejkaluara. NIO dorëzoi 43,728 makina në tërë vitin 2020, që është rritja prej 112,6% në nivelin vjetor.

FINANCAT E KOMPANISË: Nio Inc. do të ketë 2,44 miliardë dollarë të të ardhurave në 2020, që është rritja në krahasim me vitin 2019, kur të ardhurat ishin 1,78. Sipas Bloombergut, pritet që kompania të rritet në 2021 dhe të përfitojë 4,88 miliardë dollarë të të ardhurave, që mund të prezanton një rritje të të ardhurave prej rreth 100%.

Kapitalizimi i tregut i Nio-s është 84,13 miliardë dollarë, që është më shumë se tetë herë më pak se kapitalizimi i tregut i Teslës (692 miliardë dollarë).

Kryetari i kompanisë, William Li, tha se Nio duhet ta arrijë prodhimin vjetor prej 150,000 njësive deri në fund të vitit 2021. Në afat më të gjatë, Nio synon ta dyfishojë prodhimin në 300,000 në vit.

Nio operon në Kinë, treg më i madh i automjeteve në botë, dhe pritet që zgjerohet në Evropë më 2021. Sipas JPMorgan-it, Nio mund të marrë 30% të tregut të automjeteve elektrike.

MENDIMI I ANALISTËVE (Goldman Sachs / Credit Suisse / Banka e Amerikës): Goldman Sachs e mbeti çmimin e synuar të aksionit në 59 $, ndërisa Credit Suisse e mbeti çmimin e synuar në 60$. Përveç kësaj Banka e Amerikës e mbeti rekomandim për blerje dhe e rriti çmimin e synuar në 59$ për aksion.

ÇMIMI I AKSIONIT I NIO-S (2018-2020): Që nga gjysma e dytë e vitit 2018, kur aksioni i Nio-s debutoi në SHBA, ai u rrit me 715,15%. Aksioni i Nio-s e arriti nivelin më e lartë prej 57,20 dollarë në fund të nëntorit 2020. Që nga fillimi i vitit 2020, çmimi i aksionit u rrit më 1,346%. Vetëm në 2021, çmimi u rrit me 10%.

Paqëndrueshmëria ditore e çmimit të Nio-s Inc.

  • Paqëndrueshmëria ditore u rrit me 8,57% në ditë që nga fillimi i vitit 2020.
  • Që nga mesi i shkurtit 2020, kur kriza e koronavirusit nisi të godasë tregje të aksioneve, paqëndrueshmëria mesatare ditore u rrit në 8,41%.

  • Shembulli i llogaritjes bazuar në paqëndrueshmëri për 1.00 Lot (1 lot = 100 aksione)

  • Përmbledhja teknike ( Nio Inc., javore, 2018-2020)


BURIMI: Bloomberg

Çmimi aktual: 53.3

Nio Inc.

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

80.0

Rezistencë 2

70.0

Rezistencë 1

64.0

Mbështetje 1

43.0

Mbështetje 2

37.5

Mbështetje 3

33.0

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit për 1.00 Lot*

Nio Inc.

ÇMIMET E REFERENCËS

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

26,700.00

16,700.00

10,700.00

-10,300.00

-15,800.00

-20,300.00

Fitimi apo humbja në €**

21,751.70

13,605.00

8,716.98

-8,391.11

-12,871.80

-16,537.81

Fitimi apo humbja në £**

19,677.79

12,307.83

7,885.85

-7,591.06

-11,644.53

-14,961.01

Fitimi apo humbja në C$**

34,025.41

21,281.81

13,635.65

-13,125.91

-20,134.89

-25,869.51

* 1.00 lot është ekuivalent me 1000 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 9:17 GMT dhe 5 1 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
Nio Inc Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani