CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 81% e llogarive të investitorëve mund të humbasin paratë kur tregtojnë me kontrata CFD. Duhet të merrni në konsideratë nëse mund të përballoni rrezikun e humbjes së parave tuaja.
CFD-të janë instrumente komplekse dhe vijnë me një rrezik të lartë të humbjes së parave për shkak të levave. 84% e llogarive të klientëve me pakicë humbasin para kur bëjnë tregti me CFD. Ju duhet të konsideroni nëse mund t'i bëni ballë rrezikut të lartë të humbjes së parave tuaja.

Palladium - 09/02/2021

Mikro analiza

09 Shkurt, 2021

Vetëm për informacion të përgjithshëm. Nuk ka qëllim të japë këshilla për tregim apo investim. Kapitali juaj është në rrezik.

TRENDI JAVOR: RRITJA

Përmbledhja themelore:

 • Palladiumi është i përdorur në prodhim të konvertuesve katalitike të integruar në vetura për të kufizuar emetime të gazit dhe ndotjen e ajrit. Evropa dhe Kina kohët e fundit kanë vendosur standarde më të rrepta emetimi, që mund të shkaktojë rritje të përdorimit të palladiumit.
 • KINA ËSHTË KONSUMATORI MË I MADH BOTËROR TË PALLADIUMIT, E CILA PËRFSHIN NJË TË TRETË TË PRODHIMIT TË AUTOMJETEVE: Të dhënat e fundit treguan se ekonomia kineze vazhdoi të rimëkëmbet së bashku me industrinë e automjeteve, e cila është një nga përdoruesve më të mëdhenj të palladiumit. Kina publikoi rritje të PBB-së në tremujorin e katërtë prej 6,5% në nivelin vjetor, kështu i tejkaloi pritjet prej 6,1%. Për këtë arsye kërkesa për palladium mund të rrisë, që mund ta mbështesë çmimin e palladiumit.
 • MUNGESA E FURNIZIMIT: Frnizimi i palladiumit mund të mbetet në nivele të ulëta përsëri, sepse Republika Jugafrikane, i dyti më i madh prodhues i palladiumit në botë, përballet me një lloj të ri të koronavirusit, që mund të detyrojë disa miniera palladiumi të mbyllen përsëri.
 • DEFICITI I PRITUR MUND TË NDIKOJË POZITIVISHT NË ÇMIMIN E PALLADIUMIT: Pasi pritet që kërkesa të mbetet më e lartë se oferta në vitin 2021, ka gjasa se deficiti i palladiumit mbetet në tregjet e tij. Kjo mund t'i ndihmojë çmimit i palladiumit.

Statistika lidhur me palladiumin gjatë periudhës së konsolidimit: Raste kur çmimi i palladiumit ra poshtë nivelit 2300$ për ons. (Periudha nga 1 shtator 2020 deri 31 janar 2021)

 • RANGU I TREGTIMIT: 2200$ DHE 2400$. VLERA MESATARE: $2300.
 • NUMRI I TESTIMEVE TË NIVELIT $2200: 3
 • NUMRI I TESTIMEVE TË NIVELIT $2400: 10
 • KATËR RËNIE TË MËDHA POSHTË NIVELIT $2300: Palladiumi ra vetëm katër herë poshtë nivelit 2300$ në pesë muaj të fundit.
 • NUMRI TOTAL I SESIONEVE DITORE: 129
 • NUMRI I SESIONEVE GJATË TË CILAVE ÇMIMI ISHTE POSHTË $2300: 19 (14.7%).
 • NUMRI I SESIONEVE GJATË TË CILAVE ÇMIMI ISHTE MBI $2300: 110 (85.30%).

Ju lutemi, vini re se rezultate të kaluara nuk garantojnë rezultate të ardhshme.


Grafiku: (Palladiumi, ditor): Periudha e konsolidimit mes 1 shtator 2020 dhe 31 janar 2021

Çmimi aktual: 2302

Palladiumi

Javor

Drejtimi i trendit

RRITJA

Rezistencë 3

2500

Rezistencë 2

2450

Rezistencë 1

2400

Mbështetje 1

2210

Mbështetje 2

2170

Mbështetje 3

2130

Shembulli i llogaritjes është në bazë të drejtimit të trendit ditor për 1.00 Lot*

Palladiumi

Rezistencë 3

Rezistencë 2

Rezistencë 1

Mbështetje 1

Mbështetje 2

Mbështetje 3

Fitimi apo humbja në $

19,800.00

14,800.00

9,800.00

-9,200.00

-13,200.00

-17,200.00

Fitimi apo humbja në €**

16,404.31

12,261.81

8,119.30

-7,622.20

-10,936.21

-14,250.21

Fitimi apo humbja në £**

14,385.04

10,752.45

7,119.87

-6,683.96

-9,590.03

-12,496.09

Fitimi apo humbja në C$**

25,210.94

18,844.54

12,478.14

-11,714.18

-16,807.30

-21,900.42

* 1.00 lot është ekuivalent me 100 njësi
** Datë dhe orë të përdorura për llogari të kursit të këmbimit janë 13:00 GMT dhe 9 2 2021
Fortrade këshillon përdorimin e opsioneve Stop-Loss dhe Take-Profit, ju lutëm, kontaktoni mbështetjen tuaj në lidhje me përdorimin e tyre.
*** Mbani mend se pozicionin në fitim mund ta mbyllni edhe nëse fitim është më i vogël sesa ishte propozuar.
**** Teknikë Trailing stop mund ta mbrojë fitimin - Kontaktoni mbështetjen për më shumë detaje.

Shpërndajeni me rrjetin tuaj
PALLADIUMI Diagrami
Përditësimi i kohës: -
Më i lartë
Më i ulët
1M 5M H D W
Çmimet po ngarkohen..
Të gatshëm për tregtim?Filloni tani