CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 77% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 76% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

EUR/USD

Специјални извештаи - 30/11/2022

30 ноември, 2022

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

EUR/USD неделниот специјален извештај базиран на 1.00 Lot:

  • НАСТАН (ПЕТОК, 2 ДЕКЕМВРИ ВО 13:30 ЧАСОТ): ЌЕ БИДАТ ОБЈАВЕНИ NFP И СТАПКА НА НЕВРАБОТЕНОСТ ВО САД ЗА НОЕМВРИ. Се очекува NFP да биде 200 илјади, што е пад во однос на октомвриските 261. Тоа би можел да биде намјал пораст од декември 2020. Се очекува стапка на невработеноста да остане непроменета, на 3,7%.
  • НАСТАН (ВТОРНИК, 13 ДЕКЕМВРИ ВО 13:30 ЧАСОТ). ИНФЛАЦИЈАТА ВО САД ВО ОКТОМВРИ ПАДНА НА 7,7% ОД 8,2%. Се очекува овој фактор да направи ФЕД-от да ја смени патеката на зголемување на каматните стапки, особено кога се очекува невработеноста дополнително да се зголеми во идните месеци.
  • СЕ ОЧЕКУВА ФЕДЕРАЛНИТЕ РЕЗЕРВИ ДА ГО ЗАБАВАТ ЦИКЛУСОТ НА ЗГОЛЕМУВАЊЕ НА КАМАТНИТЕ СТАПКИ ВО ДЕКЕМВРИ (14 ДЕКЕМВРИ): Се очекува ФЕД-от да ги зголеми каматните стапки за 50 базични поени во декември, што е забавување во однос на ноемвриските 75 поени, кога каматните стапки се искачија на 4%. На почетокот на 2023 се очекува ФЕД-от да го прекине циклусот на зголемувањето на каматните стапки, што значи дека терминалната стапке ќе биде пониска од 5%. Морган Стенли очекува ФЕД-от да потпочне со намалување на каматните стапки веќе во четвртиот квартал на 2023.
  • ЕВРОПСКАТА ЦЕНТРАЛНА БАНКА ПРОДОЛЖУВА ДА ГИ ЗГОЛЕМУВА КАМАТНИТЕ СТАПКИ ЗА ДА ГИ ДОСТИТНЕ ОНИЕ НА ФЕД-от. Европската Централна Банка ќе се состане на 15 декември, и веројатно ќе ги зголеми каматните стапки од тековните 2,0% на или 2,5% или 2,75%. Ова би можело да додаде вредност на еврото во месец декември.

EUR/USD, 30 ноември 2022
Сегашна цена: 1.0350

EUR/USD

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

1.0700

Отпор 2

1.0650

Отпор 1

1.0540

Поддршка 1

1.0170

Поддршка 2

1.0150

Поддршка 3

1.0100

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot1

EUR/USD

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

3,500

3,000

1,900

-1,800

-2,000

-2,500

Профит или загуба во €2

3,375

2,893

1,832

-1,736

-1,928

-2,411

Профит или загуба во £2

2,917

2,500

1,583

-1,500

-1,667

-2,083

Профит или загуба во C$2

4,734

4,058

2,570

-2,435

-2,705

-3,382

1. 1.00 lot е еквивалент со 1000 единици

2. Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 10:00 GMT+1 30.11.2022.

Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.

  • Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
  • Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.
Споделете преку вашата мрежа
Евро - Американски долар Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега