CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 77% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 76% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
Пребарувај

Сурова нафта

Специјални извештаи - 28/11/2022

28 ноември, 2022

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

Сурова нафта неделниот специјален извештај базиран на 1.00 Lot:

  • НАСТАН (4 ДЕКЕМВРИ): СОСТАНОК НА ОПЕК+. ОПЕК+ почна да го намалува производство за 2 милиони барели дневно од ноември 2022, но би можело да се случи дополнително намалување. Тоа ќе биде најголемо намалување од 2020. Овие намалувања ќе трајат од ноември 2022 до декември 2023. На следниот состанок, члановите на ОПЕК+ би можеле повторно да разговараат за намалување на производство, покрај тековните 2 милиони барели дневно.

ПОТЕСЕТНИК: САУДИСКА АРАБИЈА, де факто ЛИДЕР НА ОПЕК, ЈА ОДДРЖУВА ФИСКАЛНА ПРОФИТАБИЛНА ЦЕНА НА НАФТА НА ОКОЛУ 80 ДОЛАРИ ЗА БАРЕЛ.

  • НАСТАН (5 ДЕКЕМВРИ): ГРУПАТА Г-7 И ЕУ ВОВЕДУВААТ ГОРНА ГРАНИЦА НА ЦЕНАТА ЗА РУСКА НАФТА: Групата Г7 ја сочинуваат Обединетото Кралство, САД, Канада, Франција, Германија, Италија и Јапонија. Воведување на горната граница на цената врз руската нафта значи дека државите кои се потпишале одлуката можат да ја купат руската нафта и нејзините деривати, само ако цената е под горната граница. ВЕСТИ (19 НОЕМВРИ): Се очекува групата Г7 да ги објави деталите за горната ценовна граница на 23 ноември.
  • НАСТАН (5 ДЕКЕМВРИ): ЗАБРАНАТА НА УВОЗ НА 90% РУСКА НАФТА ВО ЕУ ЌЕ СТАПИ ВО СИЛА. Лидерите на Европската Унија се согласија да воведат ембарго врз 90% од вкупниот увоз на нафта од Русија до крајот на годинава. Ембаргото ќе опфати 90% од вкупниот увоз од Русија, кога Полка и Германија, кои се поврзани со нафтоводот, престанат да ја купуват нафтата до крајот на годинава.
  • ПОВТОРНО ОТВОРАЊЕ НА КИНА: ГОЛДМАН САКС предвидува дека Кина ќе се отвори во вториот квартал на 2023 година. Целосно отворање би можело да предизвика раст на цената за 15 долари по барел, вели оваа банка.
  • МИСЛЕЊЕ НА АНАЛИТИЧАРИТЕ: ОЧЕКУВАЊАТА ЗА ЦЕНАТА ВО ЧЕТВРТИОТ КВАРТАЛ (АЖУРИРАН ПРЕГЛЕД): ЈПМОРГАН предвидува 101 долари. ГОЛДМАН САКС предвидува 100 долари во четвртиот квартал 2022 и 115 долари во првиот квартал на 2023. МОРГАН СТЕНЛИ предвидува 100 долари во четвртиот квартал на 2022 и 110 долари во 2023. УБС предвидува 110 долари до крајот на 2022 година. КОМЕРЦБАНК предвидува 100 долари за барел. БАНКА НА АМЕРИКА предвидува 104 долари за барел.

Сурова нафта, 28 ноември 2022
Сегашна цена: 73.50

СУРОВА НАФТА

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

100.00

Отпор 2

90.00

Отпор 1

80.00

Поддршка 1

68.00

Поддршка 2

66.50

Поддршка 3

65.00

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot1

СУРОВА НАФТА

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

26,400

16,400

6,400

-5,600

-7,100

-8,600

Профит или загуба во €2

25,301

15,717

6,133

-5,367

-6,804

-8,242

Профит или загуба во £2

21,829

13,560

5,292

-4,630

-5,871

-7,111

Профит или загуба во C$2

35,466

22,032

8,598

-7,523

-9,538

-11,553

1. 1.00 lot е еквивалент со 1000 единици

2. Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 09:00 GMT 28.11.2022.
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.

  • Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
  • Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.
Споделете преку вашата мрежа
Crude OIL Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега