ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

UK 100

UK 100 индекс

UK 100 индексот е референтна кошница што ги следи финансиските перформанси на 100 најголеми компании со кои се тргува на LSE (Лондонска берза) и е индикатор за FTSE 100. Компаниите опфатени со индексот UK 100 претставуваат околу 81% од пазарната капитализација на LSE, а повеќето се големи мултинационални корпорации. Конститутивните членови се утврдуваат квартално, во последната среда во месецот пред почетокот на март, јуни, септември и декември.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
UK100 Пазарен сентимент
UK100 Chart
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.