ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Цени на rollover-ите(датуми на испорака) на Fortrade

Fortrade постапува со rollover-ите според цените кои ги одредува пазарот без додавање на било какви трошоци или надоместоци за Вашите позиции во тргувањето. Тие имаат дадено различни датуми во текот на цела година, во зависност од поединечните финансиски производи.

На датумот на испорака, Вашето постоечко купување се затвара и се отвара ново. Тоа значи дека треба да платите соодветна разлика (spread) за затварање и повторно отварање на купувањето како што е одредено во Условите за тргување.

За да ги видите цените на датумите на испорака, за инструментите со кои може да се тргува и на кои неодамна е извршен rollover во новите договори, едноставно кликнете овде.

За полесно запознавање, еве ги пописите на службените датуми на испораки кои се планирани за овој месец. Ве молиме да обратите внимание дека ние ги извршуваме датумите на испорака на CFD една недела порано од дадените датуми.

Сите постоечки сѐ уште нереализирани налози (т.е. Стопирање на загуба или Заработка) кои се поставени за некој инструмент ќе бидат откажани и Ваша одговорност е да ги вратите на место во новиот договор.