ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 83% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Алатки за тргување FX и CFD

Вашата персонализирана кутија за алат за паметно тргување

Алатка за претворање валути

Нашата алатка за претворање валути користи пазарни цени во реално време како што е прикажано на платформите и апликациите за тргување на Fortrader. Искористете ги предностите на водечко во индустријата и сигурно решение користено од 1000 клиенти, и бизниси и физички лица, низ целиот свет.

Калкулатор на вредноста на Pip

Користете го калкулаторот на Pip на Fortrade за да ја дознаете точната вредност на вашите позиции за тргување во валутата на вашата сметка за тргување. Ова овозможува подобро разбирање на тоа како се пресметува големината со која тргувате и, на крајот, ви помага да успеете.

Калкулатор на курсеви за замена

Курсевите за замена ги одредуваат трошоците за задржување позиција преку ноќ. Тоа се случува во 00:00 часот по серверско време, за кои било тргувања кои се отворени во тој период. Користете го нашиот swap-калкулатор за брзо пресметување на надоместокот кој ќе ви биде наплатен, врз основа на инструментот за тргување, валутата на вашата сметка и големината со која се тргува.

Калкулатор на процент на маржа

Калкулаторот на маржата дава едноставна процентуална пресметка на потребното влијание за секој инструмент што може да се тргува што се нуди на нашата платформа. Исто така, може прецизно да пресмета колкава маргина е потребна за да се гарантира позиција која сакате да ја отворите и соодветно да ја прилагодите нејзината големина.