ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
foreign exchange Currencies

EUR/USD, GBP/USD и останатите валутни парови

Уживајте во моменталниот пристап до повеќе од 60 валутни парови, вклучувајќи ги и главните, повеќето минорни и неколкуте егзотични.

Нашите сигурни услуги, платформите кои се лесни за користење и високо конкурентната трговска средина, Ви даваат шанса да учествувате и да бидете успешни на пазарот од 5,3 трилиони долари дневно, кој многу брзо станува скапоцен камен на онлајн тргувањето.

Што? Како? Зошто?

Ако случајно не сте запознаени со изразот Форекс (FOReign EXchange), овде имате кратко резиме:

“Big Kahuna (Лидер)”

Девизниот пазар е далеку најголем и најпопуларен глобален трговски пазар. Секој ден, милиони организации и поединци од целиот свет тргуваат на пазарот, барајќи начин да ја искористат неговата висока нестабилност и ликвидност. Ова значи дека, во нормални пазарни околности, секогаш постои некој кој е подготвен да го земе вашето тргување, без разлика дали ќе одите на долго (купувате) или кратко (продавате).

24 часа на ден, 5 дена во неделата

Еден од клучните елементи на популарноста на Форекс е фактот дека без оглед на тоа кое е време на денот или ноќта, пазарот најверојатно ќе биде отворен некаде во светот. Ова се должи на фактот дека вообичаената недела на пазарот на Форекс започнува во понеделник наутро во Велингтон, Нов Зеланд и се движи низ целиот свет, продолжувајќи низ Токио и Сингапур, на крајот се префрла во Лондон и се затвара во петок навечер во Њујорк.

Паричка со две страни

За разлика од другите финансиски пазари, тргувањето со Форекс може да биде профитабилно и со поволните и со неповолните пазарни услови. Ова е затоа што со Форекс имате можност да “купите” или “продадете” стапка на конверзија, во зависност од насоката во која мислите дека ќе се движи конверзијата. Како резултат на тоа, имате два различни начини да заработите (наместо еден), што драстично го зголемува вашиот ROI (поврат на инвестицијата) потенцијал. Но, немојте само да нѐ држите за збор. Преземете го Fortrader сега и уверете се самите.

Зашто да тргувате на берзата на девизи преку Fortrade?

За да поедноставиме, ова е кратката листа на придобивките кои ќе ги имате со придружување во нашата заедница:

  • Потполна едноставност: Ви нудиме платформа на повеќе нивоа, која е многу едноставна, интуитивна и лесна за употреба.
  • Тргување со левериџ (потпора): обезбедете голема изложеност на различни пазари со релативно мала количина на инвестиран капитал.
  • Транспарентност на разликите во цените: ние обезбедуваме навремено, точно и транспарентно управување со сите куповно-продажни разлики во цените.
  • Безбедност: гарантираме целосна безбедност и анонимност на Вашите лични и трансакциски податоци.
  • Три работи кои овде нема да ги најдете: нема провизија, нема скриени трошоци и нема конфликт на интереси.
  • Многу бесплатни работи: пробна сметка од 100.000 €/$, трговски индикатори, сигнали, графикони и многу повеќе.
  • Моментално извршување на налозите: ги изоставивме сите посредници и ги користиме водечките технологии во индустријата за да го извршиме Вашето тргување во реално време.

Подолу се некои од најчесто тргуваните валутни парови:

EUR/USDКурс на конверзија на еврото (EUR) во однос на американскиот долар (USD).Повеќе детали
GBP/USDКурс на конверзија на британската фунта (GBP) во однос на американскиот долар (USD).Повеќе детали
USD/JPYКурс на конверзија на американскиот долар (USD) во однос на јапонскиот јен (JPY).Повеќе детали
EUR/GBPКурс на конверзија на еврото (EUR) во однос на британската фунта (GBP).Повеќе детали
USD/CHFКурс на конверзија на американскиот долар (USD) во однос на францускиот франк (CHF).Повеќе детали

За да ја видите целосната листа на производите кои ги нудиме, кликнете овде.