ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 80% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 74% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Crude Oil (CL)

CFD на дневната спот цена на West Texas Intermediate сурова нафта (CL).

West Texas Intermediate (WTI) или лесна слатка сурова нафта е стандардизиран договор што се купува и продава и во САД и во целиот свет. Се сврстува во 3-те најдобро тргувани производи во светот. WTI фјучерсите CFD (симбол на ознаката: CL) се продаваат во единици од 1 000 барели за американски долар.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
CrudeOIL Пазарен сентимент
CrudeOIL Chart
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.