ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

EUR/USD

Курс на еврото (EUR) во американски долар (USD).

EUR/USD е најчестиот трговски валутен пар на девизниот пазар, со просечен дневен обем на тргување од близу 600 милијарди USD - што е еквивалентно на 37% од вкупната активност на пазарот. Неговата голема популарност и постојано висока ликвидност се припишува на фактот дека и неговата основна валута и валутата на котација - еврото и американскиот долар - се најшироко тргуваните валути во светот. Освен што е единствена валута на 19 членки на Европската унија (ЕУ), еврото стана најблизок конкурент на долгорочното владеење на американскиот долар како главна светска валута во краток период на релативност. Што се однесува до американскиот долар, економската моќ на Соединетите Американски Држави и меѓународниот суверенитет на нејзиниот трговски блок се неоспорни. Речиси 90% од сите девизни трансакции и над две третини од девизните резерви се деноминирани во американски долари. Севкупно, доминацијата на валутниот пар EUR/USD е солидна и веројатно ќе продолжи и во иднина.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
EURUSD Пазарен сентимент
EURUSD Chart
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.