ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

GBP/USD

Курс на британската фунта (GBP) во американски долар (USD).

Британската фунта (GBP) и американскиот долар (USD) се едни од најтргуваните и најгледаните на пазарот. GBP/USD го претставува бројот на британски фунти потребни за купување на еден американски долар. Меѓу факторите кои најмногу влијаат се глобалното и стратешкото учество на САД и Велика Британија, како и уникатните односи меѓу двете држави - првата се смета за најголема светска економија, а втората е водечки европски финансиски центар и клучен играч на девизниот пазар.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
GBPUSD Пазарен сентимент
GBPUSD Chart
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.