ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Gold (USD)

Злато (XAU)

Златото е благороден метал што се користи за инвестиции, производство на накит и производство на електронски и медицински помагала. Со него се тргува низ целиот свет на разни берзи. Златото се смета за примарно средство за размена. На цената на златото како стока влијаат повеќе фактори, вклучувајќи ја и вредноста на доларот, резервите на централната банка, каматните стапки, накитот низ целиот свет, индустриската побарувачка и геополитичките прашања. Златото и доларот имаат тенденција да имаат спротивен однос во однос на цената, генерално кажано; кога на доларот му се зголемува вредноста, вредноста на златото паѓа. Сепак, тоа не е секогаш случај. Една унца злато е претставена како XAU. Спот цената на златото се пресметува и објавува на секои неколку секунди за време на работењето на берзите.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
GOLD Пазарен сентимент
GOLD Chart
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.