ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

USD/JPY

Курс на американскиот долар (USD) во јапонски јен (JPY).

USD/JPY (американски долар во однос на јапонски јен) е вториот најтргуван валутен пар во светот, со околу 15% од целата размена на девизи. Јапонската валута е трета најпопуларна во светот, а заостанува зад американскиот долар и еврото. Исто така, таа е голема меѓународна резервна валута, како во така и надвор од Југоисточна Азија. И САД и Јапонија се две главни економски сили: тие се рангирани на прво место и на трето место, соодветно. Заедно сочинуваат над 30% од домашниот светски производ; за голем дел од увозот и извозот на стоки и услуги и подобар дел од меѓународните инвестиции. Покрај тоа, економските услови и во двете држави имаат силно влијание врз остатокот од светот. USD/JPY паритетот е познат по својата исклучителна ликвидност и голема нестабилност, поради што е составен дел од портфолиото на многу инвеститори.
Feed name
ДНЕВНА НАЈНИСКА ЦЕНА
ДНЕВНА НАЈВИСОКА ЦЕНА
Тргувај со
USDJPY Пазарен сентимент
USDJPY Chart
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.