ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. Многу од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со ЦФД. Треба да размислите дали разбирате како функционираат ЦФД и дали можете да си дозволите да преземете голем ризик од губење на вашите пари.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 81% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Energy Trading Platform

Сурова нафта, природен гас и други енергетски производи

Тргувајте со широк асортиман на енергетски производи – каде и да посакате и кога и да посакате.

Нашиот асортиман на производи опфаќа голем број енергетски производи, вклучувајќи ја суровата нафта Brent и WTI суровата нафта , бензин, природен гас и мазут. Овие лидери на пазарот се познати по нивната исклучителна нестабилност и висока ликвидност на пазарот, што дава голем поврат на средствата со кои се компензираат нивните надпросечни нивоа на ризик.

Преземете ја бесплатно нашата платформа за тргување и уживајте во навистина интуитивното онлајн трговско искуство, заедно со брзите извршувања и одличните потпори на секое тргување – без разлика колку малку или многу пари користите. Дополнително,откако ќе ја отворите сметката, ќе добиете брз пристап до прецизните информации за пазарот во реално време, вклучувајќи ги и финансиските податоци, курсеви, трговски сигнали и многу, многу повеќе.

Зошто да се тргува со енергетски производи преку Fortrade?

За да поедноставиме, ова е кратката листа на придобивките кои ќе ги имате со придружување во нашата заедница:

  • Потполна едноставност: Ви нудиме платформа на повеќе нивоа, која е многу едноставна, интуитивна и лесна за употреба.
  • Тргување со левериџ (потпора): обезбедете голема изложеност на различни пазари со релативно мала количина на инвестиран капитал.
  • Транспарентност на разликите во цените: ние обезбедуваме навремено, точно и транспарентно управување со сите куповно-продажни разлики во цените.
  • Безбедност: гарантираме целосна безбедност и анонимност на Вашите лични и трансакциски податоци.
  • Три работи кои овде нема да ги најдете: нема провизија, нема скриени трошоци и нема конфликт на интереси.
  • Многу бесплатни работи: пробна сметка од 100.000 €/$, трговски индикатори, сигнали, графикони и многу повеќе.
  • Моментално извршување на налозите: ги изоставивме сите посредници и ги користиме водечките технологии во индустријата за да го извршиме Вашето тргување во реално време.

Подолу се некои од најчесто тргуваните енергетски производи:

Сурова нафтаCFD на дневната просечна цена на суровата нафта Brent (EB).Повеќе детали
Сурова нафтаCFD на дневната просечна цена на West Texas Intermediate суровата нафта (CL).Повеќе детали
БензинCFD на дневната просечна цена на RBOB преработениот бензин.Повеќе детали
МазутCFD на дневната просечна цена на мазутот за домаќинства (HO).Повеќе детали
Природен гасCFD на дневната просечна цена на природниот гас (NG).Повеќе детали

За да ја видите целосната листа на производите кои ги нудиме, кликнете овде.