ЦФД (CFD) се комплексни инструменти и носат висок ризик од брзо губење пари како резултат на левериџ. 84% од сметките на клиентите-физички лица губат пари кога тргуваат со CFD. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете голем ризик да ги изгубите парите.
CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 83% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.

Злато, сребро и други благородни метали

Искористете ги предностите на ценовните движења кај благородните метали со кои се тргува на водечките светски берзи.

Со Fortrade можете да купувате и продавате ЦФД-ја во врска со сите главни монетарни метали, вклучувајќи платина, бакар, сребро и, се разбира, злато - најистакнатиот меѓу сите метали. Без разлика дали сте заинтересирани за тестирање на вашата хеџинг стратегија или само сакате да внесете разноликост во вашето портфолио, нашиот асортиман од благородни и основни метали ви нуди возбудливи - и потенцијално профитабилни - можности за инвестирање и на долги и на кратки позиции.

Бесплатно преземете ја нашата платформа за тргувањеза да уживате во навистина интуитивно искуство во онлајн тргување, заедно со брзо извршување и одличен левериџ за секое тргување - без разлика колку малку или колку многу пари вложувате. Освен тоа, штом отворите сметка, добивате директен пристап до прецизни информации за пазарот, во реално време, вклучувајќи финансиски податоци, цени, графикони, сигнали за тргување и многу друго. Зошто да тргувате со Благородни метали преку Fortrade? За да поедноставиме, еве еден краток список со придобивки во кои ќе уживате кога ќе се приклучите на нашата трговска заедница:
  • Вистинска едноставност: нудиме крос-платформа која е супер едноставна, интуитивна и лесна за употреба.
  • Тргување со користење левериџ: добијте голема изложеност на разновидни пазари со релативно мал износ на вложен капитал.
  • Транспарентност во врска со спредот: обезбедуваме навремено, точно и транспарентно постапување со сите спредови на понуда/побарувачка.
  • Безбедност: гарантираме целосна безбедност и анонимност на вашите лични информации и трансакциски податоци.
  • Трите НЕМА: нема провизии, нема скриени давачки и нема конфликт на интереси.
  • Многу бесплатни нешта: пробна сметка од 10.000 евра, трговски индикатори, сигнали, графикони и многу друго.
  • Моментално извршување налози: исфрламе секакви посредници и користиме водечки технологии во индустријата со цел извршување на вашите тргувања во реално време.
Подолу се некои од најчесто тргуваните метали:
Бакар CFD на просечната цена на бакарот (HG). Повеќе детали
Злато CFD на просечната цена на златото (XAU). Повеќе детали
Платина CFD на просечната цена на платината. Повеќе детали
Сребро CFD на просечната цена на среброто (XAG). Повеќе детали
XAU/EUR CFD на девизниот курс на златото (XAU) во однос на еврото (EUR). Повеќе детали

За да видите целосна листа со нашите понудени производи, кликнете тука.

Племенити Метали

ПРОИЗВОД ПРОДАЈ КУПИ ДНЕВЕН ПАЗАР
Бесплатно пријавете се сега
Креирајте демо сметка, вежбајте без ризик со виртуелни пари.