CFDs се комплексни инструменти и содржат висок ризик од брзо губење пари поради левериџ. 79% од ритеил инвеститорите губат пари кога тргуваат со CFDs со овој провајдер. Треба да размислите дали можете да си дозволите да преземете висок ризик од губење на вашите пари.
Пребарувај

Волт Дизни

Пазарни можности - 03/02/2021

03 февруари, 2021

Наведениот пример користи Договори за разлика (CFD). Калкулациите се применуваат само за цените на одредени инструменти за наведениот датум и калкулациите претставуваат можна прилика за добивка или загуба. Нема гаранции за прецизноста и потполноста на овие информации, значи, секое лице кое доносува одлука според тие информации, тоа го прави целосно на сопствен ризик.

Волт Дизни неделната пазарна прилика кај растечкиот курс валутниот пар, базирана на 1.00 Lot:

  • Компанијата Дизни е сопственик на забавни паркови (Дизниленд) и летувалишта, прави филмови и нуди ТВ услуги од забавен карактер низ целиот свет.
  • НАСТАН: РЕЗУЛТАТИ ЗА КВАРТАЛНИ ПРИХОДИ (4-ТО ТРИМЕСЕЧЈЕ 2020) (ВТОРНИК, 11 ФЕВРУАРИ 2021 (ПО ЗАТОВАРЊЕ НА ПАЗАРОТ). Се очекува компанијта да објави загуба по акција од 0,283, што е помалку од загуба од 0,390 долари во третто тримесечје. Се очекува прходите да бидат 15,90 милијарди долари, што е повисоко ниво од 14,70 милијарди долари достигнати во третто тримесечје.
  • ДИЗНИ успеа да ги надмине очекувањата за добивка по акција 6 од 8 пати. Исто така успеа да ги надмине очекувањата за заработка 6 од последните 8 пати. Растот на претплатниците на Дизни+ би можел да забрза поради мерки за спречување на ширењето на вирусот, што би можело да и помогне на компанијата да ги надмине очекуваните резултати в четврток (11 февруари 2021).
  • БРОЈОТ НА ПРЕТПЛАТНИЦИТЕ НА ДИЗНИ+ ПРОДОЛЖУВА ДА СЕ ЗГОЛЕМУВА: Бројот на претплатници на Дизни+ се зголеми на речиси 90 милиони од 73,7 милиони, достигнати на крајот на минатото тримесечје. Компанијата зголеми својата прогноза од 60 на 260 милиони на претплатници до 2024 година. Нивниот најголем конкурент Нетфликс има малку повеќе од 200 милиони претплатници.
  • ДИЗНИ СТАР (НОВ БРЕНД) Е ОФИЦИЈАЛНО ОБЈАВЕН: Стар ќе воведе нова содржина, вклучувајќи ТВ серии, филмови и оригинална програма за претплатници во Европа, Австралија и Канада, почнувајќи од 23 февруари 2021. Ова потенцијално би можело да зголеми бројот на претплатници низ целиот свет.

Walt Disney (#DISNEY), 3 февруари 2021
Сегашна цена: 177

Волт Дизни

Неделниот

Правец на трендот

РАСТ

Отпор 3

210

Отпор 2

200

Отпор 1

190

Поддршка 1

165

Поддршка 2

160

Поддршка 3

155

Пример на пресметката врз основа на неделниот правец на трендот за 1.00 Lot*

ДИЗНИ

ПИВОТ ТОЧКИ

Отпор 3

Отпор 2

Отпор 1

Поддршка 1

Поддршка 2

Поддршка 3

Профит или загуба во $

33,000.00

23,000.00

13,000.00

-12,000.00

-17,000.00

-22,000.00

Профит или загуба во €**

27,471.84

19,147.04

10,822.24

-9,989.76

-14,152.16

-18,314.56

Профит или загуба во £**

24,218.76

16,879.74

9,540.72

-8,806.82

-12,476.33

-16,145.84

Профит или загуба во C$**

42,219.54

29,425.74

16,631.94

-15,352.56

-21,749.46

-28,146.36

* 1.00 lot е еквивалент со 1000 единици
** Датум и време девизниот курс употребени за калкулациите се 13:50 GMT 3 2 2021
Fortrade препорачува употреба на Запрете загуба (Stop-Loss) и Земете профит (Take-Profit), Ве молиме да ја контактирате вашата поддршка.
*** Земете во предвид дека позицијата во профит можете да ја затворите, дури и ако е профитот понизок од предложениот.
**** Trailing stop техника може да го заштити профитот - Контактирајте со својата поддршка за повеќе детали.

Споделете преку вашата мрежа
Disney Графикон
Време за ажурурање: -
Највисоко
Најниско
1M 5M H D W
Цените се изготвуваат..
Подготвени за тргување?Започнете сега